Υγεία

Χλωρός – Το πρόβλημα μας έχει ξεπεράσει και νομίζω ότι είναι αργά να πετύχουμε

16.11.2021 | 01:07 Eνσωμάτωση

Για τη μάχη που δίνουν καθημερινά απέναντι στην πανδημία μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ο διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Αδαμάντιος Χλωρός.

«Τις τελευταίες δύο – τρεις εφημερίες έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας, παρότι έχει δοθεί και η 3η ΜΕΘ του «Ελλάδα 2021» σε λειτουργία και έχουμε πλέον 36 κλίνες ΜΕΘ για τον κορωνοϊό» ανέφερε ο κ. Χλωρός, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι κλίνες είναι κατά κανόνα γεμάτες, ενώ υπάρχουν και διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδας, είτε σε χειρουργεία, είτε σε κοινούς θαλάμους.

«Το πρόβλημα μας έχει ξεπεράσει και νομίζω ότι είναι αργά να πετύχουμε» τόνισε ο διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Παπανικολάου», αναφέροντας παράλληλα πως το ECDC προβλέπει αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας κατά 50% το επόμενο διάστημα, κάτι που θα αυξήσει και τον αριθμό των νοσηλειών.

«Λαμβάνονται σωστά μέτρα συνήθως, όμως λαμβάνονται με μεγάλη καθυστέρηση ή δεν εφαρμόζονται» συμπλήρωσε ο Αδαμάντιος Χλωρός, ενώ στο ερώτημα της Νίκης Λυμπεράκη αν γίνεται διαλογή των ασθενών για τις κλίνες ΜΕΘ ο διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» υπογράμμισε ότι «η διαλογή των ασθενών έχει γίνει ήδη από την αδυναμία του συστήματος υγείας να εξυπηρετήσει όλες τις λειτουργίες».

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 16/11/2021