Ελλάδα

Μανουδάκη – Σαν κοινωνία είμαστε εξοικειωμένη με τη βία

16.11.2021 | 02:27 Eνσωμάτωση

Το ζήτημα της αυξημένης βίας μεταξύ ανηλίκων και της νεανικής παραβατικότητας ανέλυσε η εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

Στο στούντιο βρέθηκε η κοινωνιολόγος – εγκληματολόγος Θεανώ Μανουδάκη, η οποία μάλιστα έχει μελετήσει την περιοχή του Κολωνού, όπου σημειώθηκαν τα τελευταία περιστατικά βίας.

«Οι συμμορίες ανηλίκων δεν είναι καινούριο φαινόμενο» ανέφερε η κυρία Μανουδάκη, τονίζοντας ότι κάποιοι στο παρελθόν αγνοούσαν την ύπαρξή τους γιατί περίμεναν ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια συμμορία όπως αποτυπωνόταν στις ταινίες. «Στην πραγματικότητα μια ομάδα χαρακτηρίζεται ως συμμορία όταν έχει συλλογική δράση, μια σταθερή παρουσία σε ένα γεωγραφικό χώρο και στοιχειώδη δομή με ένα ηγετικό πυρήνα» συμπλήρωσε Θεανώ Μανουδάκη.

Μιλώντας για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, η κυρία Μανουδάκη υπογράμμισε πως «οι εικόνες αυτές σοκάρουν τον κόσμο που δεν έχουν επαφή με συγκεκριμένες περιοχές και παιδιά σ’ αυτή την ηλικία», ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά όπου ο αμέτοχος θεατής δεν αντέδρασε στη δράση των συμμοριών.

«Σαν κοινωνία είμαστε εξοικειωμένη με τη βία. Τις τελευταίες δεκαετίες ζούμε σε ένα συνεχές καθεστώς βίας: συναισθηματικής, οικονομικής ή κοινωνικής βίας» πρόσθεσε η κυρία Μανουδάκη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 16/11/2021