Πολιτική

Διαφωνία ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εμβολιασμών

16.11.2021 | 01:47 Eνσωμάτωση

Για την υποχρεωτικότητα ή μη του εμβολιασμού, τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και τους τρόπους αύξησης των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 μίλησαν στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» οι πρώην υπουργοί Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και Ανδρέας Ξανθός.

«Δεν έχω δει να γίνεται μια σοβαρή έρευνα που θα αποτυπώσει τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας, το 1/3 σχεδόν των ενηλίκων, να έχει αντίρρηση στον εμβολιασμό» ανέφερε ο κ. Ξανθός, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών που εκφράζεται με την άρνηση στον εμβολιασμό.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, άλλες χώρες χρησιμοποίησαν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τους οικογενειακούς γιατρούς να παίξουν ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό και να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα. «Στην Ελλάδα δεν ήταν διαφοροποιημένο και στοχευμένο το μήνυμα του εμβολιασμού» συμπλήρωσε ο Ανδρέας Ξανθός.

Από την πλευρά του ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι θα επιμένει στην επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους τομείς της εστίασης και του τουρισμού, τονίζοντας ότι αυτές οι προτάσεις έχουν συγκεκριμένο πολιτικό κόστος.

«Τώρα πρέπει να ρίξουμε περισσότερο βάρος στους ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί, να πάνε να κάνουν την τρίτη δόση, παρά στους αντιεμβολιαστές -που ένα κομμάτι τους δεν θα πάει καθόλου» συμπλήρωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ συμφώνησε με την πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη για να απαιτείται η τρίτη δόση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεγάλη Εικόνα - 16/11/2021