Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Στον απόηχο της δημοσκοπικής ανόδου η κούρσα των υποψηφίων

15.11.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στο κλίμα της δημοσκοπικής ανόδου του ΚΙΝΑΛ, όπως καταγράφηκε στην έρευνα της Metron Analisis για το «Βήμα της Κυριακής», συνεχίζεται η κούρσα για την ηγεσία του κόμματος.

Με το σχεδόν διψήφιο ποσοστό που δίνουν οι πολίτες στο ΚΙΝΑΛ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει να μιλά για διπλασιασμό των δυνάμεων και επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ.

«Είμαστε μέσα στο παιχνίδι. Εμένα μου λέγανε γιατί δεν λες τριπλασιασμό και λες διπλασιασμό, περιπαιχτικά, έλεγα γιατί γίνεται. Γιατί υπάρχουν δεξαμενές πολιτών, ομάδες πολιτών, ας πούμε η μεγάλη ομάδα από το 2010 μετά το πρώτο μνημόνιο και μετά τις δημοτικές εκλογές δεν μας ξαναψήφισε ποτέ. Τώρα θέλουν να ξανάρθουν», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν θα γίνουμε δεκανίκι κανενός» ξεκαθάρισε σε ομιλία του στη Λαμία ο Γιώργος Παπανδρέου για να προσθέσει ότι στόχος είναι να γίνει και πάλι το ΚΙΝΑΛ δεσπόζουσα δύναμη στη χώρα.

Επόμενος σταθμός του κ. Παπανδρέου ήταν η Βόρεια Εύβοια και οι πυρόπληκτες περιοχές στους κατοίκους των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτήν τη φορά θα γίνει το αυτονόητο. Ότι δεν θα υπάρχει η ολιγωρία και οι αστοχίες που είδαμε από την κυβέρνηση με την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτόν τον τόπο να ξαναδεί μια καλή μέρα. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι θα είμαι δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν, για να μπορέσουμε να δώσουμε ξανά προοπτική και ελπίδα στην Εύβοια», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Δεν κοιτάμε ούτε δεξιά ούτε αριστερά», τονίζουν Παύλος Γερουλάνος και Πάυλος Χρηστίδης.

«Ο μόνος λόγος που μας ρωτούν αν θα πάμε αριστερά ή δεξιά είναι όταν δεν έχουμε σχέδιο. Λοιπόν εγώ έχω ένα σχέδιο. Με αυτό θα πορευτώ και με αυτό θα συζητήσω μέσα στο κόμμα», δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

«Κυρίως δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε αυτοαναφορικοί. Μας ενδιαφέρει να είμαστε χρήσιμοι και παραγωγικοί. Και είναι τώρα η ευκαιρία να αλλάξουμε ταχύτητα στην πατρίδα μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Παύλος Χρηστίδης.

Η επιτροπή εκλογών απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των μελών και των φίλων του ΚΙΝΑΛ ανακοινώνοντας ότι στις 5 Δεκεμβρίου θα μπορούν με την ταυτότητά τους και 3 ευρώ εγγραφής να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε από τα 813 εκλογικά κέντρα που θα στηθούν ανά την Ελλάδα και στα 25 σε πόλεις του εξωτερικού.

Προϋπόθεση για να ψηφίσει κάποιος στο δεύτερο γύρο στις 12 Δεκεμβρίου να έχει ψηφίσει στις κάλπες του πρώτου γύρου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2021