Ελλάδα

Αυτοψία του MEGA – Ελλιπείς οι έλεγχοι για την είσοδο πελατών στην εστίαση

15.11.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα στην εστίαση για να ανασχέσει την ορμή της πανδημίας, ωστόσο τα μέτρα δεν τηρούνται και οι έλεγχοι δεν επαρκούν.

Σάββατο βράδυ στο Κέντρο Αθήνας. Αυτοψία της εκπομπής LIVE NEWS σε καταστήματα εστίασης.

Όπως αποδεικνύεται, κάποιοι δεν ελέγχουν τους πελάτες αν φέρουν τα απαραίτητα έγγραφα για τους εσωτερικούς χώρους, δηλαδή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Σε μια ταβέρνα, ουδείς ήλεγξε τα πιστοποιητικά.

Σε μπαρ στο Γκάζι, ο υπάλληλος ρωτά αν υπάρχει πιστοποιητικό, η απάντηση είναι θετική και αμέσως προσφέρουν τον κατάλογο του μενού χωρίς να ζητήσουν να το σκανάρουν, χωρίς κανέναν έλεγχο.

Ανάλογη περίπτωση σε μπαρ νωρίς το βράδυ του Σαββάτου.

Αμετανόητοι παραβάτες

Η αυτοψία της εκπομπής LIVE NEWS συνεχίστηκε το βράδυ του Σαββάτου… Ουρά έξω απο γνωστό μπαρ στο Γκάζι το οποίο στις 6 Νοεμβριου η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να κλείσει για δύο μήνες γιατί σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως πελάτες ήταν ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα ήταν η τρίτη παράβαση μέσα σε λίγες ημέρες και έτσι του αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας.

«Σε κάθε περίπτωση αν υπάρξει καταγγελία για επαναλειτουργία καταστήματος χωρίς αυτό να είναι νόμιμο δηλαδή να έχει παρασχεθεί προσωρινή δικαστική προστασία τότε επιλαμβάνεται η Ελληνική Αστυνομία» υπογράμμισε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης.

«Μας παίρνει όλους η μπάλα»

Ιδιοκτήτες εστιατορίων επισημαίνουν ότι οι αλλεπάλληλες παραβάσεις επηρεάζουν την ήδη μειωμένη κίνηση.

«Επειδή κάποιοι δεν τηρούν τα μέτρα θα μας πάρει η μπάλα όλους και εμείς δεν φταίμε» σημείωσε η υπεύθυνη καταστήματος Ανδριανή Νταλεμιάρη.

«Λουκέτο» αύριο στην εστίαση

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων επεσήμανε ότι πλέον βρίσκονται σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας, ζητώντας από το κυβερνητικό επιτελείο νέα μέτρα στήριξης του κλάδου.

Οι επαγγελματίες ζητούν μεταξύ άλλων:

• Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών.
• επιδότησης ενοικίου.
• Μειωση ΦΠΑ στο 6%.
• Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Ο τζίρος, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες, έχει μειωθεί έως και 50% με την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων και αν επιβληθούν και νέα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/11/2021