Πολιτική

Μητσοτάκης – Δε θα ανεχτώ να με προσβάλλετε – Οργισμένη απάντηση στην Ολλανδή δημοσιογράφο

10.11.2021 | 19:59 Eνσωμάτωση

Αίσθηση, πολιτικές αντιδράσεις και δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο προκάλεσε το έντονο φραστικό επεισόδιο που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με Ολλανδή δημοσιογράφο μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου μπροστά στις κάμερες αλλά και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.

Ένα προσωπικό σόου μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε να στήσει η 61χρονη δημοσιογράφος Ίνγκενποργκ Μπέγκελ η οποία επιλέχθηκε από την Ολλανδική πλευρά να απευθύνει ερώτηση προς τους δύο ηγέτες.

Έχοντας δίπλα του τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στην επίθεση, με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, της Ολλανδής δημοσιογράφου η οποία με μία ερώτηση, τοποθέτηση, επιχείρησε να υιοθετήσει απόλυτα τη ρητορική της Άγκυρας περί puchbacks στο Αιγαίο.

«Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε; Να ψεύδεστε για τα puchbacks για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Σας παρακαλώ σταματήστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία κι εσείς συνεχίζετε να αρνείστε και να ψεύδεστε, αυτό είναι σαν ναρκισσιστική κατάχρηση», είπε η δημοσιογράφος.

«Αυτό που δε θα δεχθώ είναι προσβολές, σε αυτήν την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό. Δε θα δεχτώ να εκτοξεύετε κατηγορίες και εκφράσεις που δε βασίζονται σε στοιχεία, την στιγμή που η χώρα αυτή αντιμετωπίζει μια μεταναστευτική κρίση πρωτοφανούς έντασης και έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσας», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακόμα και όταν ο πρωθυπουργός, σε αυστηρό τόνο, προσπάθησε να παρουσιάσει τον καθημερινό πόλεμο στα νερά του Αιγαίου με Τούρκους διακινητές και πολλές φορές υπό το βλέμμα της τουρκικής ακτοφυλακής, η Ολλανδή δημοσιογράφος τον διέκοπτε με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη ένταση μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Θα πρέπει να ρίξετε την ευθύνη σε άλλους και όχι σε εμάς. Έχουμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική για τη μετανάστευση… Επιτρέψτε μου… έχετε επισκεφτεί τις νέες δομές στα νησιά μας; Έχετε πάει στη Σάμο;

– Ναι, ήμουν από τους πρώτους.

– Όχι δεν έχετε πάει στη Σάμο. Σας παρακαλώ, δεν μπορείτε να έρχεστε σε αυτό το κτίριο και να με προσβάλλετε. Είμαι ξεκάθαρος ως προς αυτό; Δίνω μια απάντηση. Μη με διακόπτετε. Όπως σας άκουσα κι εγώ προσεκτικά. Αν πάτε στη Σάμο θα δείτε μια άψογη δομή».

Ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα εμποδίζει την παράνομη διέλευση στα χωρικά της ύδατα εφαρμόζοντας πιστά την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως κάνουμε επαναπροωθήσεις.

«Ο πρωθυπουργός είπε στη δημοσιογράφο ότι θέτοντας το ζήτημα ‘προσβάλλει’ εκείνον και όλο τον ελληνικό λαό. Λάθος. Δε μας προσβάλλει όλους η  Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, κ. Μητσοτάκη. Δεν κάνουμε ‘όλοι μαζί’ τις επαναπροωθήσεις».

«Εσείς είστε που προσβάλετε τη χώρα, κύριε Μητσοτάκη, γιατί είστε τέτοιος υποκριτής που δε διστάζετε να παίζετε θέατρο για κάτι το οποίο πλέον ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και οι Έλληνες φασίστες κρυφό καμάρι», δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Και όλα αυτά λίγες ώρες μετά από προσπάθεια τουρκικής ακτοφυλακής να σπρώξει βάρκα με 40 ανθρώπους στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της Λέσβου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2021