Υγεία

Κορωνοϊός – Τον… χαβά τους οι ανεμβολίαστοι – Αρνούνται την πανδημία παρ’ όλο που νοσούν

09.11.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Οι γιατροί της πρώτης γραμμής δίνουν μάχη για να σώσουν ακόμη και ανθρώπους που ενώ βρίσκονται ακόμη και ένα βήμα πριν τον θάνατο, παραμένουν, όπως λένε, εμμονικοί και αρνούνται την ύπαρξη του ιού και της πανδημίας.

Ακόμη και στο κατώφλι του θανάτου, στα πρόθυρα της διασωλήνωσης, οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό δεν πιστεύουν στην ύπαρξη του ιό, και υιοθετούν θεωρίες συνωμοσίας για το εμβόλιο.

«Ένα ποσοστό από το 40 % των ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι εμμονικοί, είναι άνθρωποι που έχουν πιστέψει στις ανακρίβειες του διαδικτύου ακόμη και μετά από σοβαρή νόσηση», λέει ο Γιώργος Χειλάς.

Ο πνευμονολόγος Γιώργος Χειλάς, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης έναντι της covid -19, στο νοσοκομείο «Σωτήρια» τα τελευταία δυο χρόνια. «Στη δική μου κλινική δεν έχουμε διασωληνώσει ασθενή εμβολιασμένο, δεν έχουμε στείλει ασθενή στις ΜΕΘ και αυτό λέει πολλά» σημείωσε.

Πείστηκαν για την πρώτη δόση

Η 37χρονη Χρύσα από τη Θεσσαλονίκη έκανε σήμερα την 1η δόση του εμβολίου. Δεν είναι αρνήτρια, αλλά δίσταζε γιατί φοβόταν τυχόν παρενέργειες, όπως λέει, ωστόσο η σκληρή πραγματικότητα την οδήγησε στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τα καινούρια μέτρα ήταν αυτά που οδήγησαν στο εμβολιαστικό κέντρο, για την πρώτη δόση και τον Σάκη, ιδιοκτήτη καταστήματος από τη Θεσσαλονίκη. «Δεν ήθελα να το κάνω, επηρεάστηκα από αυτά που ακούω και για τα μαγαζιά» ανέφερε.

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε σήμερα κατά των αντιεμβολιαστών ιερέων ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. «Αυτοί όλοι δολοφονούν τους αδελφούς τους, δεν κατανοούν, είναι τόσο εγωιστές που δεν κατανοούν την απλή αλήθεια» τόνισε.

Σκληρός απέναντι στους ανεμβολίαστους που τελικά ασθενούν και καταλήγουν στο νοσοκομείο, ήταν με δήλωσή του και ο Διαμαντής Χλωρός, συντονιστής της πανδημίας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

«Δεν καταλαβαίνω αφού αρνούνται όλα αυτά, εμβολιασμό και να τηρήσουν τα μέτρα, γιατί ζητούν περίθαλψη και σωτηρία» υπογράμμισε.

Πριν από μερικές ημέρες τρία μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό. Η μητέρα 91 ετών και οι δύο γιοι της 63 και 66 ήταν ανεμβολίαστοι, μιας και ο ένας εξ’ αυτών, συνταξιούχος στρατιωτικός γιατρός, τους είχε πείσει ότι πρόκειται για μια απλή ίωση.

Η φυσική νόσηση δε θα μας σώσει από την πανδημία τονίζουν οι ειδικοί και επισημαίνουν πως στόχος πρέπει να είναι η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/11/2021