Κόσμος

Βούπερταλ – Θρίλερ με τον θάνατο Έλληνα ομογενή στα χέρια Γερμανών αστυνομικών

09.11.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Δεκάδες είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του ομογενούς Γιώργου Ζαντιώτη στο Βούπερταλ.

Ο 25χρονος συνελήφθη από τις γερμανικές Αρχές έξω από νυχτερινό κέντρο. Προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν. Ο Έλληνας ομογενής βρίσκεται ήδη στο έδαφος. Οι αστυνομικοί όμως συνεχίζουν να τον πιέζουν με τα πόδια τους. Η αδερφή του εκλιπαρεί να σταματήσουν.

Μετά από πέντε 24ωρα γίνεται γνωστός ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της αστυνομίας, ο Γιώργος Ζαντιώτης συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα όταν οδηγός ταξί είδε τα δύο αδέρφια να διαπληκτίζονται και κάλεσε την αστυνομία.

Οι γερμανικές Αρχές ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο κατά τη σύλληψή του και ότι αντιστάθηκε στην αστυνομικό που επιχείρησε να τον συλλάβει.

Θύελλα αντιδράσεων για τον θάνατό του

Ο Γιώργος πρόσφατα είχε κάνει εγχείρηση γαστρικού δακτυλίου. Δούλευε σε ένα ελληνικό σουβλατζίδικο στα γερμανολλανδικά σύνορα μαζί με τη μητέρα του για ένα μεροκάματο.

Ήταν πάντα με το χαμόγελο, όπως λέει η εργοδότριά του.

Το όνομά του έχει γίνει hastag στα social media. Στο Βουπερταλ κάθε μέρα διοργανώνονται πορείες διαμαρτυρίες με το σύνθημα «Είναι Δολοφονία», ζητώντας δικαίωση για τον Γιώργο.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι οι ελληνικές Αρχές στη Γερμανία βρίσκονται σε επαφή με τις γερμανικές Αρχές, από τις οποίες αναμένεται να επιτελέσουν το έργο τους, για να διασαφηνιστούν τα αίτια θανάτου του 25χρονου Έλληνα στο Βούπερταλ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/11/2021