Κόσμος

Σαρώνει ο κορωνοϊός τη Ρουμανία

08.11.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Σκηνές χάους καταγράφονται στη Ρουμανία, που καθημερινά βυθίζεται όλο και περισσότερο στη δίνη της πανδημίας.

Η δραματική κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Ρουμανία αποτυπώνεται σε ένα βίντεο, από το νοσοκομείο της πόλης Τζιούρτζου στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Οι θάλαμοι είναι γεμάτοι ασθενείς που αγωνίζονται να αναπνεύσουν. Ανάμεσά τους ένας ασθενής σε καροτσάκι με συσκευή οξυγόνου ταχείας ροής.

Οι μαρτυρίες εκείνων που είναι σε θέση να μιλήσουν, αποκαλυπτικές…

«Θα έπρεπε να είχα εμβολιαστεί εδώ και πολύ καιρό, όμως έλεγα συνέχεια θα το κάνω την άλλη μέρα και να που έφτασα. Ο κορωνοϊός με έχει στριμώξει» τόνισε η Κωνσταντίνα Νέντελους.

«Τα παιδιά μου εμβολιάστηκαν. Έχω δυο εγγόνια, αλλά εγώ και η γυναίκα μου δεν εμβολιαστήκαμε. Το παίζαμε έξυπνοι, όμως είμαστε ηλίθιοι. Κοιτάξτε τι περνώ τώρα» πρόσθεσε ο Φλορέα Τρανζέα.

Τα ημερήσια κρούσματα κυμαίνονταν την περασμένη εβδομάδα στις 10.000, ενώ πέθαιναν κάθε ημέρα 400 – 500 άνθρωποι. Στη χώρα των 19 εκατομμυρίων κατοίκων, πλήρως εμβολιασμένοι είναι ένας στους τρεις. Το 90% των νεκρών είναι ανεμβολίαστοι.

«Είναι πολύ διστακτικοί και αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο, και αυτό συνδέεται επίσης με τα θρησκευτικά πιστεύω τους» τόνισε ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της Ρουμανίας Βαλέριου Γκεοργκίτα.

Πριν από λίγες ημέρες είχαν προκαλέσει αίσθηση οι εικόνες από το πάρκινγκ νοσοκομείου, όπου χορηγούσαν οξυγόνο σε ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Για να αποσυμπιεστεί το σύστημα υγείας της Ρουμανίας, μεταφέρονται ασθενείς στη Γερμανία, όμως τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους και ο χειμώνας πλησιάζει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2021