Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Προβλέψεις για μεγάλη συμμετοχή στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου

08.11.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Με το θέμα των συνεργασιών να αποτελεί μόνιμη εστία τριβών, οι διεκδικητές της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ ανοίγουν το βήμα τους εν όψει της εκλογής της 5ης Δεκεμβρίου.

Με προβλέψεις για συμμετοχή στις κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου μεγαλύτερη ακόμη και από τους 212.000 ψηφοφόρους που συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου του ΚΙΝΑΛ το 2017, οι έξι υποψήφιοι επιταχύνουν το βήμα τους στην κούρσα διαδοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλά για επιστροφή με το ΠΑΣΟΚ και απορρίπτει με κάθε ευκαιρία τη συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος όπως σημειώνει δεν τον θέλει στο τιμόνι της παράταξης .

«Εγώ δεν απευθύνομαι στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ μόνο. Απευθύνομαι σε 1 εκατ. πολίτες. Μου λένε θα οργανωθεί μια προσέλευση ΣΥΡΙΖΑιων για να μη βγεις. Μακάρι να έρθουν. Μα τι θέλουμε; Θέλουμε να μείνουμε στο 6%;» σημείωσε.

Κάλεσμα στους πολίτες να μεγαλώσει και πάλι η παράταξη για να σπάσει ο διπολισμός της αδράνειας απευθύνει από την Κρήτη οπου πραγματοποιεί τριήμερη περιοδεία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Από τα Ανώγεια οπου βρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός μίλησε για τις αξίες της ελευθερίας και της ισότητας που εκφράζει διαχρονικά η δημοκρατική παράταξη όπως είπε. «Αυτές τις αξίες να φέρουμε ξανά στο προσκήνιο της πολιτικής και μπορούμε να το κάνουμε κάνοντας την Παράταξή μας ξανά ισχυρή μεγάλη να είναι εκφραστής της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» τόνισε.

Το δίλημμα της ανανέωσης έθεσε στο Αγρίνιο ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνοντας ότι ίδιος ήταν πάντα στο κέντρο της παράταξης αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. «Μήπως ο ελληνικός λαός θέλει πια ανθρώπους ήταν στο περιθώριο της εξουσίας; Μήπως ο ελληνικός λαός την ανανέωση δεν την ζητά μόνο με όρους ηλικίας αλλά και με όρους πολιτικής και ηθικής;» υποστήριξε.

Ο Χάρης Καστανίδης από την Κρήτη δεσμεύτηκε στο συνέδριο μετά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ να συνταχθεί μια νέα διακήρυξη όπως έγινε με την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. «Μια διακήρυξη αρχών ανάλογης ιστορικής βαρύτητας με τη διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου» σημείωσε.

Ανοιχτός στις συνεργασίες δηλώνει ο Παύλος Γερουλάνος. «Κάθε σύγχρονη δημοκρατία δοκιμάζει και τις συνεργασίες. Όμως για να τις κάνεις πας με μια συγκεκριμένη πρόταση και ανάλογα με τη δύναμη που έχεις από τις εκλογές διαπραγματεύεσαι» ανέφερε, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι το ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να ξαναγίνει Κίνημα. «Γιατί αυτό το οποίο έλειψε ήταν το «Κίνημα”, το «Κ» στην άκρη είτε του ΠΑΣΟΚ είτε στην αρχή του Κινήματος Αλλαγής.

Αύριο συνεδριάζει η επιτροπή εκλογών στη Χαριλάου Τρικούπη για να εξετάσει τους όρους και τις δυνατότητες διεξαγωγής debate μεταξύ των έξι υποψηφίων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2021