Υγεία

«Ασφυξία» στις Εντατικές – Γεμίζουν με ράντζα τα νοσοκομεία στις εφημερίες

08.11.2021 | 19:57 Eνσωμάτωση

Οι νοσοκομειακοί γιατροί εκφράζουν πλέον ανοιχτά την αγωνία τους για το πόσο μπορεί να αντέξει και αυτή τη φορά το σύστημα υγείας.

Εφημερίες κόλαση. Συνθήκες πολέμου στα νοσοκομεία. Οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα λίγες μετά την έναρξη της εφημερίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι μέσα σε λίγες ώρες περισσότερα από 80 ράντζα αναπτύχθηκαν στο νοσοκομείο.

Με νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου παρομοίωσε την χθεσινή εφημερία του «Γεννηματάς» η Ματίνα Παγώνη, με τους γιατρούς να δανείζονται ράντζα από το «Σωτηρία».

«Είχαμε μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από το Σωτηρία. Μπήκαν δήλωσε δε, ράντζα και στην οφθαλμολογική κλινική που εκεί τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στη διαχείριση των ασθενών» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Ωστόσο, την χθεσινή δραματική εικόνα στο «Γεννηματάς» διέψευσε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία

Έμφραγμα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο εφιάλτης του Νοεμβρίου επέστρεψε, ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται…

Μια εφιαλτική εφημερία έζησε χθες το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη. 150 νοσηλευόμενοι, τρεις έγκυες ανάμεσα τους και τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός μονάδας. «Και έχουμε και 8 παιδιά που νοσηλεύονται σε κλίνες και όχι στις μονάδες» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Ιπποκρατείου Χρήστος Τζελέπης.

Ουρές ασθενοφόρων σχηματίστηκαν στην εφημερία του Παπαγεωργίου εκεί όπου 5 ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Στα νοσοκομεία της Μακεδονίας – Θράκης νοσηλεύονται 1.207 ασθενείς, ενώ από 499 κατέληξαν από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι περισσότεροι τις τελευταίες 15 ημέρες, 87% ανεμβολίαστοι.

«Σήμερα το νοσοκομείο “Παπανικολάου” ξεκινάει εφημερία χωρίς καμία ελεύθερη κλίνη σε ΜΕΘ και με διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ» πρόσθεσε ο Νίκος Καπραβέλος.

«Συνθήκες πολέμου» στον Βόλο

«Το νοσοκομείο “έχει τελειώσει”, δεν αντέχει άλλο και κάποιοι πρέπει να το πουν. Έχει κλατάρει το νοσοκομείο» σημείωσε ο διευθυντής νευροχειρουργικής του νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαφτούρας,  που με τρεμάμενη φωνή παραδέχεται την δραματικη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το νοσοκομείο.

«Η κατάσταση είναι δραματική είναι μια μαύρη μέρα χθες είχαμε 5 θανάτους. Είμαστε σε ένα πόλεμο χωρίς στρατιώτες και πυρομαχικά . Ένας γιατρός για 150 ασθενείς» πρόσθεσε.

Ακόμη και η ροή του οξυγόνου του νοσοκομείο καταρρέει από την πίεση. Συνολικά στη Θεσσαλία νοσηλεύονται 450 ασθενείς.

«Έκρηξη» εισαγωγών στην Πάτρα

Στα όρια τους και τα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας με 400 ασθενείς σε κλίνες και μονάδες. Στην Πάτρα οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου.

Την ίδια ώρα, εφιαλτική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Σαρηγιάννη για 9.000 κρούσματα ημερησίως σε ένα μήνα από τώρα.

«Δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν. ..θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου» υπογράμμισε ο κ. Σαρηγιάννης.

Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για το σύστημα Υγεία, με την επίταξη γιατρών να βρίσκεται προ των πυλών και νοσοκομεία να επιστρατεύονται αποκλειστικά για περιστατικά κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/11/2021