Πολιτική

Κορύφωση της προεκλογικής μάχης στο ΚΙΝΑΛ – Debate στο «Βήμα της Κυριακής»

07.11.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Σε εξίσωση με πολλές άγνωστες παραμέτρους εξελίσσεται η μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Οι έξι υποψήφιοι έχουν μπει για τα καλά στην τελική ευθεία της μάχης πυκνώνοντας τις περιοδείες και τις εμφανίσεις τους στα Μέσα Ενημέρωσης. Σήμερα, απαντούν σε 4 κοινές ερωτήσεις σε ένα πρώτο debate στο «Βήμα της Κυριακής» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Χόνδρο.

Νέο «όχι» στα σενάρια περί συνεργασίας με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο MEGΑ, εκτιμώντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας φοβάται μια τυχόν εκλογική του νίκη στο ΚΙΝΑΛ.

«Όσοι λένε τέτοια πραγματάκια είναι με τον κ. Τσίπρα που βλέπει τη δική μου εκλογή ως κάτι κακό για τον ίδιον και καλά κάνει και το βλέπει , δεν τον συμφέρει η δική μου εκλογή και το λέω ρητά, γιατί εμείς θα ανεβαίνουμε και αυτός θα πέφτει», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο MEGA Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Λοβέρδος άφησε νέες αιχμές για τον όρο προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς να μιλά με ονόματα, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

«Τώρα όμως έχουμε κάποιους υποψηφίους που μιλούν με τους όρους του κ. Τσίπρα δηλαδή μιλούν για προοδευτική κυβέρνηση. Ε αυτό εγώ το απορρίπτω».

«Aπέναντι στις κατασκευασμένες εντυπώσεις, μόνο οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες με την ψήφο τους μπορούν και θα δώσουν την απάντηση. Και θα είναι όπως πάντα καταλυτική. Σήμερα και αύριο ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

O Γιώργος Παπανδρέου ξεκίνησε σήμερα περιοδεία στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα σκληρή μάχη δείχνει η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO για τα «Νέα Σαββατοκύριακο».

Στο ερώτημα για «ποιον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε» όσοι σίγουρα ή μάλλον θα πάνε στην κάλπη, οι πολίτες απάντησαν:

-Τον  Ανδρέα Λοβέρδο απαντά το 28.8%
-Τον Γιώργο Παπανδρέου το 25.2%
-Τον Νίκο Ανδρουλάκη το 24.7%
-Τον Παύλο Χρηστίδη το 6.2%
-Τον Παύλο Γερουλάνο το 4.3%
-Τον Χάρη Καστανίδη το 4.1%%

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στην Κόρινθο, ενώ ο Παναγιώτης Βλάχος παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ καθώς δήλωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή.

Ο Χάρης Καστανίδης ξεκινά αύριο προεκλογική εξόρμηση στην Κρήτη ενώ ο Παύλος Γερουλάνος θα βρεθεί σε Βύρωνα και Ηλιούπολη.

Το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει αύριο το μεγάλο debate των 6 με παρασκήνιο, εκτιμήσεις και σενάρια στην τελική ευθεία για την κάλπη του ΚΙΝΑΛ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2021