Κόσμος

Τέξας – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 300 τραυματίες σε συναυλία του Τράβις Σκοτ

07.11.2021 | 13:40 Eνσωμάτωση

Στην τραγωδία στη συναυλία του ράπερ Τραβις Σκοτ, καθώς ο πανικός και το ποδοπάτημα που στοίχισε τη ζωή 8 ανθρώπων αποδίδεται στην επίθεση ενός άνδρα εναντίον των θεατών που βρίσκονταν κοντά στη σκηνή. Σύμφωνα με μαρτυρία επιζώντα, το άτομο αυτό κρατούσε σύριγγα με ναρκωτική ουσία και τρυπούσε τους θεατές με αποτέλεσμα να προκληθεί ο πανικός.

Η μουσική σταματά μόνο όταν ο ράπερ Τράβις Σκοτ βλέπει ότι κάποιος χάνει τις αισθήσεις του πολύ κοντά στη σκηνή και μεταφέρεται λιπόθυμος…

Κάποιοι από τους θεατές ζητούν να σταματήσει η συναυλία…

«Ασφάλεια, ας έλθει κάποιος. Βοηθήστε την κατάσταση εδώ γρήγορα», φώναξε ο Τράβις Σκοτ

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους δύο παιδιά 14 και 16 ετών.

Το πανδαιμόνιο ξεκίνησε μόλις ο Σκοτ ανέβηκε στη σκηνή, λένε αυτόπτες μάρτυρες.

«Άρχισαν να παραβιάζουν πύλες, περιφράξεις, τους χώρους για τους VIP. Μέλη της ασφάλειας κυνηγούσαν κόσμο αλλά δεν μπορούσαν να τους πιάσουν, οι εισβολείς ήταν πάρα πολλοί. Το πλήθος κινούνταν πολύ δυναμικά, σε έσπρωχνε, σε πίεζε, ήταν εξαντλητικό», δήλωσε ένας θαμώνας.

Μέσα στο χάος και τον πανικό τραυματίστηκαν σχεδόν 300 άνθρωποι. 11 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας από τους επιζώντες είπε ότι κάποιος ανάμεσα στο πλήθος κρατούσε σύριγγα και έκανε ενέσεις στον κόσμο, πιθανώς με ναρκωτική ουσία.

«Έχουμε αναφορά μέλους της ασφάλειας στους νοσηλευτές που τον περιέθαλψαν χθες το βράδυ. Τους είπε ότι όταν πήγε να αρπάξει κάποιον από το χέρι, ένιωσε ένα τσίμπημα στο λαιμό του. Την ώρα που τον εξέταζαν είχε χάσει τις αισθήσεις του και του χορήγησαν αντίδοτο. Τον επανέφεραν και τότε παρατήρησαν πως είχε σημάδι παρόμοιο με αυτό που προκαλεί τσίμπημα με σύριγγα», τόνισε ο Αστυνομικός διευθυντής Τρόι Φίνερ.

Ο ράπερ και διοργανωτής της συναυλίας δηλώνει συντετριμμένος και λέει πως βοηθά τις έρευνες των αρχών.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο. Και θα κάνω τα πάντα ώστε να σας ενημερώνω όλους για το τι συμβαίνει. Σας αγαπώ όλους», σημείωσε ο ράπερ Τράβις Σκοτ.

Μετά την ακύρωση της δεύτερης βραδιάς του μουσικού φεστιβάλ, ο κόσμος αφήνει κεριά και λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2021