Υγεία

Βασιλακόπουλος – Πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

06.11.2021 | 20:18 Eνσωμάτωση

Με την κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα να ξεφεύγει, εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις των ειδικών, που μιλούν για έως και 7.000 κρούσματα ημερησίως.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, σημείωσε ότι άπαντες θα πρέπει να πειθαρχούν στα μέτρα.

«Το πώς θα πάμε μέχρι τις γιορτές εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. Πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό του εμβολιασμού, πρέπει να γίνει την επαναληπτική δόση όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Ο καθηγητής, σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι «δε θα πρέπει να υπάρχει ο περιορισμός του 6μηνου», ιδίως για πιο ευάλωτους ενήλικες, όπως οι ηλικιωμένοι και οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα.

«Δε δημιουργεί καμία παρενέργεια το να κάνουν γρηγορότερα την τρίτη δόση».

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Αναφορικά με την επέκταση του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Βασιλακόπουλος τίθεται υπέρ αυτής της απόφασης.

«Έχω στοχοποιηθεί για αυτό, αλλά ναι, πρέπει να επεκταθεί ιδίως στα επαγγέλματα που υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους. Αυτό θα προστατεύσει και τους εργαζομένους και τους πελάτες».

Οι μεταλλάξεις της πανδημίας κάνουν επιτακτική την ανάγκη για τήρηση όλων των μέτρων, καθώς σε αντίθετη περίπτωση και μέχρι τα Χριστούγεννα, «θα ξεπεράσουμε το ρεκόρ δια σωληνωμένων που είχαμε την περσινή χρονιά».

Σχετικά με τις επιθέσεις που έχει δεχτεί ό ίδιος αλλά και συνάδελφοί του, ο καθηγητής τονίζει ότι αυτές «έχουν καταλαγιάσει» και υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα της πανδημίας είναι ο κορωνοϊός, όχι οι γιατροί».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021