Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Θερίζει» η πανδημία στους νέους και στους ανεμβολίαστους

06.11.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου κύματος είναι ότι χάνουν τη ζωή τους πλέον νέοι άνθρωποι έως 39 ετών. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα δύο νέων που κατέληξαν από κορωνοϊό.

Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους και βασανίζονται από χιλιάδες αναπάντητα γιατί, αλλά και τύψεις νιώθοντας ότι δεν κατάφεραν τα πείσουν να κάνουν το εμβόλιο.

Είχε κάνει την πρώτη δόση. Πριν προλάβει όμως να αναπτύξει ανοσία νόσησε με κορωνοϊό. Η άτυχη 27χρονη εισήχθη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης πριν από 10 ημέρες. Την περασμένη Τέταρτη η υγεία της επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Ωστόσο δεν τα κατάφερε. Κατέληξε χθες το βράδυ.

«Στο στόχαστρο» νέοι και ανεμβολίαστοι

Στο στόχαστρο αυτού του τέταρτου κύματος της πανδημίας βρίσκονται πολλοί νέοι και ανεμβολίαστοι.

Από 3 Οκτωβρίου 2021  έως 3 Νοεμβρίου 2021 έχουν πεθάνει από κορωνοϊό 1.189 ασθενείς

13 ηλικίας 18- 39 ετών

190 άνθρωποι 40- 64 ετών

Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους και βασανίζονται από χιλιάδες αναπάντητα γιατί . Όπως ο πατέρας του 27χρονου Γιώργου από τη Δράμα που κατέληξε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

«Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. 5.00 Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε» , λέει ο πατέρας του 27χρονου από τη Δράμα.

Άλλοι για τρίτη δόση , άλλοι για πρώτη

16.347 πολίτες έκαναν χθες την 1η δόση του εμβολίου, υψηλός αριθμός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες . Οι περισσότεροι , όπως λένε πιεσμένοι από τα νέα μέτρα που μπήκαν από σήμερα στη ζωή μας , ενώ 18.933 πολίτες έκαναν χθες την 3η δόση του εμβολίου.

«Αναγκάστηκα , δεν θα το έκανα, φοβάμαι», λέει ένας πολίτης.

Μπορεί πριν 6 μήνες στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι οι ουρές να ήταν καθημερινό φαινόμενο, τώρα  λιγοστοί είναι αυτοί που περιμένουν για να εισέλθουν μέσα να κάνουν το εμβόλιο.

6.418.000 είναι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα, 600.000 πολίτες άνω των 65 παραμένουν ανεμβολίαστοι, ενώ 16.232 είναι οι συμπολίτες μας που έχουν χαθεί από την αρχή της πανδημίας.

Ο εμβολιασμός είναι το μόνο όπλο κατά της πανδημίας, δηλώνουν σε κάθε τόνο οι επιστήμονες.

Εφημερεύει σήμερα το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, οι εισαγωγές εκτοξεύονται με γεμάτες τις ΜΕΘ. Αυτή τη στιγμή και οι 25 κλίνες του νοσοκομείου είναι γεμάτες ενώ 4 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε μονάδες αυξημένης φροντίδας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021