Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Σαφές προβάδισμα Λοβέρδου δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση που δημοσιεύουν τα «Νέα Σαββατοκύριακο»

06.11.2021 | 20:29 Eνσωμάτωση

Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρώτη δημοσκόπηση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Μία σκληρή μάχη με σαφές προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου αποτυπώνει η πρώτη μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO.

Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, εκείνοι που σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν στις εσωκομματικές απαντούν:

Ανδρέας Λοβέρδος: 32.4

Γιώργος Παπανδρέου: 24,6

Νίκος Ανδρουλάκης: 23.9

Παύλος Χρηστίδης: 5.3

Παύλος Γερουλάνος: 4

Χάρης Καστανίδης: 3.9

Δεν Ξέρω/ Δεν Απαντώ: 5.9

Ο Ανδρέας Λοβέρδος από τα Ιωάννινα άφησε και νέες αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μάλιστα λόγο για κωλοτούμπες.

Και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, τo 30,2% απαντά ότι καταλληλότερος για πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 27,5 ο Γιώργος Παπανδρέου, το 26,8 ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 5,4 ο Παύλος Χρηστίδης, το 3,9 ο Παύλος Γερουλάνος και το 3,5% ο Χάρης Καστανίδης.

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου από το Αγρίνιο διεμήνυσε ότι στόχος είναι η δημοκρατική παράταξη να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή και όχι δεκανίκι κανενός.

Στο ερώτημα της δημοσκόπηση της GPO για το ποιος υποψήφιος μπορεί να αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΚΙΝΑΛ αν εκλεγεί, το 30.4% όσων σίγουρα ή μάλλον θα ψηφίσουν, απαντούν ο Ανδρέας Λοβέρδος, το 25,6% ο Γιώργος Παπανδρέου, το 20% ο Νίκος Ανδρουλάκης, το 4,3% ο Παύλος Χρηστίδης, το 4% Παύλος Γερουλάνος και το 3,7% επιλέγει τον Χάρη Καστανίδη.

Όσον αφορά στους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, το 30,2% απαντά ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αυτός που αν εκλεγεί μπορεί να αυξήσει την εκλογική δύναμη του ΚΙΝΑΛ. Ακολουθούν οι Γιώργος Παπανδρέου με 27.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24,5%, ο Παύλος Χρηστίδης με 5,4% ο Παύλος Γερουλάνος με 3,9% και ο Χάρης Καστανίδης με 3,5%.

Μιλώντας για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε μέρος σε μια κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα.

Το «Βήμα της Κυριακής» παρουσιάζει αύριο το μεγάλο debate των 6 με παρασκήνιο, εκτιμήσεις και σενάρια στην τελική ευθεία για την κάλπη του ΚΙΝΑΛ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021