Ελλάδα

Κορύφωση της μάχης για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

06.11.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ στον δρόμο προς την κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου. Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τα Γιάννενα. Την ανάγκη η δημοκρατική παράταξη να μεγαλώσει τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αναφορά σε κωλοτούμπες εξαπέλυσε ο Ανδρέας Λοβέρδος από τα Ιωάννινα.

«Θέλω αν επιλεγώ εγώ αυτός ή αυτή που με ψηφίζει να ξέρει τι κάνει. Μην της ξημερώσει άλλος την άλλη μέρα. Έζησα την κωλοτουμπα του συριζα με το δημοψήφισμα την έζησα. Πίσω από μια μεγάλη κουβέντα κρύβεται μια μεγάλη κωλοτούμπα έμαθα. Και λέω όχι. Αλλαγή είναι η αλήθεια» ανέφερε.

«Στόχος είναι μια μεγάλη δημοκρατική παράταξης που θα συμβάλλει καταλυτικά στην κατεύθυνση της προοδευτικής διακυβέρνηση» τόνισε από την Αχαΐα ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και συμπλήρωσε «Σήμερα, όμως, αναδεικνύεται και πάλι η σημασία των αρχών, των αξιών και των ιδανικών της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Σήμερα που οι ηγεσίες της δεξιάς ΝΔ και του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, αδυνατούν να προσφέρουν ελπίδα και προοπτική, γιατί η μεν της ΝΔ παραμένει βαθιά συντηρητική και πελατειακή, η δε του ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχθηκε ο καλύτερος μαθητής αυτού του παιχνιδιού».

Η ανανέωση είναι ο όρος πολιτικής επιβίωσης και αναγέννησης του Κινήματός μας, τονίζει στην Εφημερίδα των συντακτών ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σήμερα η παράταξή μας πρέπει να αναγεννηθεί, να δυναμώσει ξανά. Και γι’ αυτό χρειαζόμαστε ανανέωση, ενότητα και απολύτως διακριτό αυτόνομο πολιτικό στίγμα» σημείωσε.

«Ο στόχος είναι ένας: να γίνουμε ξανά κόμμα εξουσίας αυθεντικά και πρωταγωνιστικά. Όχι για τις καρέκλες, αλλά για τις αναγκαίες αλλαγές» ανέφερε ο Παύλος Χρηστίδης.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα περιοδεύσει σεΣτερεά Ελλάδα και Εύβοια την ερχόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021