Ελλάδα

Επεισόδια & χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών – Σοβαρός τραυματισμός πυροσβέστη

06.11.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Επεισόδια σημειώθηκαν εχθές το μεσημέρι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πυροσβεστών έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη λεωφόρο Κηφισίας. Η Ελληνική Αστυνομία διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ένας εποχικός πυροσβέστης που παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο αλλά κι ένας φωτορεπόρτερ. Για «αυταρχισμό και ωμή βία του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη», έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο νοσοκομείο νοσηλευόμενος μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στο δεξί χέρι παραμένει ο 30χρονος εποχικός πυροσβέστης που συμμετείχε χθες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι.

Αργά το βραδύ της παρασκευής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση όμως ανάβεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μια για την πλήρη αποκατάσταση των τραυμάτων του που προκλήθηκαν από έκρηξη αντικειμένου.

Οι εποχικοί πυροσβέστες συγκεντρωθήκαν ζητώντας την μονιμοποίηση τους. Μετά την προσπάθεια που έκαναν να συναντήσουν τον υπουργό Χρηστό Στυλιανίδη χωρίς να καταφέρουν όπως είπαν έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισιάς.

Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν με τους πυροσβέστες να τονίζουν πως την στιγμή της επέμβασης των ΜΑΤ είχαν απομακρυνθεί όλοι από την Κηφισιάς.

Η χρήση αύρας και χημικών από την αστυνομία στους συμβασιούχους πυροσβέστες προκάλεσε την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα από την Εύβοια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διοικητική ερευνά για να διαπιστωθεί πως τραυματίστηκε ο πυροσβέστης και ένας φωτορεπόρτερ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021