Ελλάδα

Κορωνοϊός – Ουρές και έλεγχοι για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα

06.11.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Οι ανεμβολίαστοι από σήμερα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό PCR ή rapid test για να μπορούν να εισέρχονται σε εμπορικά καταστήματα, mall και εκπτωτικά χωριά.

Για ψώνια στην ουρά με το κινητό στο χέρι ή το χαρτί του rapid test.Η κίνηση στον πεζόδρομο της Ερμού θύμιζε ημέρες γιορτών.

«Παράξενο αλλά απαραίτητο», τονίζουν οι πολίτες.

Οι περισσότεροι είχαν το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα κινητά τους τηλέφωνα, άλλοι εκτυπωμένο σε χαρτί. Απαραίτητη ήταν και η επίδειξη της ταυτότητας.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες προκειμένου να μπουν στα εμπορικά καταστήματα έπρεπε να δείξουν το τεστ πριν εισέλθουν στο κατάστημα.

Ο Μιχάλης δεν είναι αρνητής του ιού, φοράει μάσκα, βάζει αντισηπτικό δεν θέλει να κάνει όμως το εμβόλιο. Σήμερα κατέβηκε στην αγορά δεν μπόρεσε όμως να μπει στα καταστήματα, αναγκάστηκε να κάνει το τεστ και να επιστρέψει.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Σαρωτικοί οι έλεγχοι στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Από την αγορά δεν έλειψαν οι εντάσεις αφού πολλοί καταναλωτές δεν δέχτηκαν να δείξουν τα προσωπικά του στοιχεία.

Ο επιχειρηματίες που απειλούνται με 5000 ευρώ πρόστιμο και λουκέτο 15 ημερών αντιπρότειναν στο υπουργείο Ανάπτυξης η ευθύνη να μετακυλήσει στον καταναλωτή εάν μπει σε κατάστημα λιανικής χωρίς τεστ ή πιστοποιητικό.

Με rapid test για καφέ και φαγητό

Αλλαγές από σήμερα και στην εστίαση. Αφού το τεστ είναι πλέον απαραίτητο και για τους εξωτερικούς χώρους για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πολλές και οι ακυρώσεις με την πρεμιέρα του νέου μέτρου αφού σε κάθε παρέα υπάρχει σχεδόν πάντα και ένας ανεμβολίαστος. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και σούπερ μάρκετ.

Οι απίστευτες δικαιολογίες

Πολλοί ήταν εκείνοι που προφασίστηκαν δικαιολογίες επειδή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο δύο ήταν εκείνες που ξεχώρισαν.

Σε μία περίπτωση, μία γυναίκα είπε πως το εγγονάκι της το πήρε και της το έσκισε, ενώ ένας ηλικιωμένος άνδρας είπε πως έβγαλε τον σκύλο του βόλτα, το έγγραφο του έπεσε και το έσκισε ο σκύλος!

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2021