Υγεία

Πρετεντέρης – Η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει τους εμβολιασμούς χωρίς μέτρα υποστήριξης τους

02.11.2021 | 21:36 Eνσωμάτωση

Η πανδημία πηγαίνει με σπασμένα τα φρένα, ενώ η ζωή των ανεμβολίαστων γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με την προσδοκία ότι θα αναγκαστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Η πανδημία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση με την κυβέρνηση να θεσπίζει νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες, προκειμένου να τονώσει τους εμβολιασμούς. Ωστόσο, μέτρα για τους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί και τηρούν τα μέτρα δεν έχουν προβλεφθεί.

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να κλείσει τις δραστηριότητες, δεν θέλει να πάει σε lockdown όσα κρούσματα και αν έχει ενδεχομένως, ωστόσο αυτό είναι και κάτι που έγκειται και στην δικαιοδοσία των επιστημόνων που παίρνουν τις αποφάσεις», τόνισε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

«Ένα δεύτερο στοιχείο που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να τονώσει το σύστημα υγείας, προσλαμβάνοντας γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό. Ωστόσο, ενώ ο εμβολιασμός είναι το βασικότερο όπλο, καθώς και η προσπάθεια εμβολιασμού, θεσπίζει μέτρα τα οποία ουσιαστικά δεν τονώνουν τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε.

«Αυτό που προσπαθεί η κυβέρνηση να κάνει είναι να τονώσει ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα χωρίς μέτρα για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, καθώς η “επιλογή” των rapid test ή των μοριακών δεν το υποστηρίζει όπως θα έπρεπε. Η Ιταλία λειτουργεί πλέον με “Green Pass” σε όλους τους χώρους εργασίας και είναι ένα μέτρο που όπως φαίνεται λειτουργεί θετικά», κατέληξε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2021