Κόσμος

Διεθνής συμφωνία για την προστασία των δασών στη Γλασκώβη

02.11.2021 | 20:44 Eνσωμάτωση

Ολοκληρώνεται η διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα σε επίπεδο αρχηγών κρατών και μετά από πρωτοβουλία της Βρετανίας, πάνω από 100 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπέγραψαν τη Διακήρυξη για τα Δάση και τη Χρήση Γης.

Η συμφωνία δεσμεύει περίπου 19 δισεκατομμύρια δολάρια με στόχο τον τερματισμό της αποψίλωσης δασών παγκοσμίως έως το 2030.

Σημαντικό είναι πως την συμφωνία συνυπογράφουν η Ρωσία και η Βραζιλία, δύο χώρες με τεράστιες δασικές εκτάσεις και απούσες από τη Διάσκεψη.

Επίσης, πάνω από 80 χώρες συμφώνησαν να μειώσουν τις εκπομπές μεθανίου κατά 30% μέχρι το 2030.

Μέχρι τις 12 Νοεμβρίου υπουργοί κυβερνήσεων και τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνιών και σε άλλα ζωτικά ζητήματα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με μήνυμά της είπε στους ηγέτες ότι είναι ευκαιρία να περάσουν στην ιστορία ως εκείνοι που αντιμετώπισαν την κλιματική αλλαγή.

Σε συνέντευξή του στο SKY NEWS ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την «πράσινη ναυτιλία». «Είμαστε ηγέτες στην εμπορική ναυτιλία, στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία για αυτό και κάνω έκκληση στους εφοπλιστές μας να ηγηθούν της πράσινης μετάβασης επενδύοντας περισσότερα χρήματα στη μελλοντική βιώσιμη ναυτιλία» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μία άτυχη στιγμή είχε ο πρίγκιπας Κάρολος που σκόνταψε στα σκαλιά όταν πήγε να μιλήσει.

Το παρολίγον πέσιμό του ίσως και να μην το είδε ο Τζο Μπάιντεν που είπε να κλείσει τα μάτια του για λίγο. Τον ξύπνησε ο βοηθός του για να τον ρωτήσει κάτι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2021