Κόσμος

Ευρώπη – Αυξάνονται τα κρούσματα, ενισχύονται τα μέτρα

02.11.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της πανδημίας στην Ολλανδία με την κυβέρνηση Ρούτε να ανακοινώνει απόψε μέτρα όπως την επαναφορά της μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Τα κρούσματα αυξάνονται σταθερά στην Ολλανδία από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν τερματίσθηκαν οι κανόνες αποστασιοποίησης, και πλησίασαν χθες τις 8.000 σημειώνοντας αύξηση 45% μέσα σε μια εβδομάδα.

Με εμβολιασμένο πάνω από το 64% του πληθυσμού, η κυβέρνηση Ρούτε ανακοινώνει απόψε νέα μέτρα, όπως την επαναφορά της μάσκας σε πολλούς δημόσιους χώρους, τηλεργασία και ευρύτερη εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού, πέραν των μπαρ και εστιατορίων.

Βέλγιο

Στο Βέλγιο ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε τις 5.000 την τελευταία εβδομάδα και των θανάτων τους 18, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 74%. Τα μέτρα είχαν χαλαρώσει, όμως από σήμερα εντάθηκαν οι έλεγχοι σε καφέ και εστιατόρια των Βρυξελλών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και έγιναν συστάσεις στο προσωπικό να εξετάζει και τις ταυτότητες.

Ιταλία

Στην Ιταλία, την περασμένη εβδομάδα τα ημερήσια κρούσματα σκαρφάλωσαν πάνω από τις πέντε χιλιάδες και οι θάνατοι στους 50. Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι πάνω από 70% και η κυβέρνηση Ντράγκι έχει καταστήσει υποχρεωτικό το πιστοποιητικό εμβολιασμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Τώρα σκοπεύει να παρατείνει την εφαρμογή του μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, με πλήρως εμβολιασμένο πάνω από το 80% του πληθυσμού, και πάνω από το 90% των ενηλίκων, καταγράφηκαν το περασμένο 24ωρο σχεδόν 500 κρούσματα και 5 θάνατοι.

Αυστρία

Πάνω από τις 5.000 έχουν ανεβεί τα ημερήσια κρούσματα στην Αυστρία , με 11 θανάτους, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λίγο πάνω από 62%.

Γερμανία

Μεγάλη ήταν η αύξηση κρουσμάτων στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα, πάνω από τις 26.000 την ημέρα ενώ οι θάνατοι πλησίασαν τους 150. Οι πλήρως εμβολιασμένοι είναι λίγο πάνω από 66%.

Γαλλία

Ανοδικές ήταν οι τάσεις και στη Γαλλία, με πάνω από 7.000 τα ημερήσια κρούσματα και τους θανάτους σε 22, ενώ πλήρως εμβολιασμένο είναι το 68% του πληθυσμού./

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/11/2021