Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Καταγγελία σοκ για βιασμό 15χρονων μαθητριών από συμμαθητή τους

01.11.2021 | 17:07 Eνσωμάτωση

Οι σοβαρότατες καταγγελίες δύο 15χρονων κοριτσιών στη Θεσσαλονίκη προκαλούν σάλο.

Οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου κατονομάζουν έναν 16χρονο συμμαθητή τους, ως εκείνον που τις παρέσυρε και τις βίασε μέσα στο σπίτι που έμενε στο Κορδελιό με τη γιαγιά του.

Τα λόγια των παιδιών στους γονείς και στους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση, το αίτημα για απομάκρυνση του μαθητή από το σχολείο του μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, μαζί με τους ισχυρισμούς των δύο πλευρών, κρατούν ανάστατη την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης και όχι μόνο.

Το χρονικό

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Πέμπτη. Η 15χρονη, μίλησε αρχικά στους γονείς της και στη συνέχεια κατέθεσε στην αστυνομία ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Λίγες ώρες μετά, ακολούθησε μια δεύτερη καταγγελία από συνομήλικη φίλη της, που και εκείνη υποστηρίζει ότι έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του 16χρονου.

Τα δύο κορίτσια υποστηρίζουν ότι παγιδεύτηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τονίζουν πως ο 16χρονος τις παρέσυρε στο σπίτι που έμενε στο Κορδελιό και εκεί τις βίασε παρά το γεγονός πως έκαναν τα πάντα, όπως λένε, για να γλιτώσουν.

Ο 16χρονος, που μεγαλώνει από μικρός με τον παππού και τη γιαγιά του, αρνείται τα πάντα. Υποστηρίζει ότι και με τις δύο κοπέλες συνευρέθηκε συναινετικά, αλλά μετά, όπως λέει, εκείνες θέλησαν να τον διασύρουν επειδή δεν ήθελε να συνάψει σχέση μαζί τους.

Οι μαθήτριες πάντως επιμένουν και έχουν καταθέσει πως μετά την φρίκη που βίωσαν, έβλεπαν τον 16χρονο που θεωρούσαν φίλο, να καυχιέται στο περιβάλλον του για τα όσα τους έκανε.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Φώτης Γροντάς, ζήτησε από τον διευθυντή του ΕΠΑΛ να απομακρυνθεί ο 16χρονος από το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση της υπόθεσης, με τον διευθυντή να ζητάει να πέσουν οι τόνοι και να περιμένει ενημέρωση από την αστυνομία.

«Η οικογένεια είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση. Το περιστατικό του βιασμού συνέβη στις 18 Οκτωβρίου. Το θύμα είχε αλλάξει συμπεριφορά μέχρι που αποκάλυψε το συμβάν στους γονείς της», σημειώνει ο νομικός σύμβουλος, ο οποίος λέει ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα παρόμοια περιστατικά.

«Τα φαινόμενα οδηγούν ότι μπορεί να έχουμε αγγίξει την κορυφή του παγόβουνου», σημείωσε ο κ. Γροντάς μιλώντας στο MEGA.

Για την κακή ψυχολογική κατάσταση του θύματος και της οικογένειας, μίλησε και ο δικηγόρος της 15χρονης, Κωνσταντίνος Αμασόγλου.

«Η ψυχολογική κατάσταση είναι θλιβερή, είναι τραγική, και του θύματος και της οικογένειας».

Η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται, με τους αστυνομικούς που τη χειρίζονται να θεωρούν πως πολύ σύντομα θα χυθεί άπλετο φως σε μια υπόθεση που προβληματίζει έντονα ολόκληρη την πόλη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/11/2021