Πολιτική

ΚΙΝΑΛ – Στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Δεκεμβρίου

01.11.2021 | 20:37 Eνσωμάτωση

Ανοίγουν το βήμα τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής στην τελική ευθεία για τις κάλπες του Δεκεμβρίου στη σκιά του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε το πρωί τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη και στη συνέχεια βρέθηκε δίπλα στους καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

«Δεν αρκεί απλώς να συμπαραστεκόμαστε. Πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγεία» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι δεν φιλοδοξεί να πάρει πολιτική ρεβάνς για την διετία της διακυβέρνησής του, δεν απέκλεισε επιστροφή στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και χαρακτήρισε συντηρητικό κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ερώτημα της κυβερνητικής συνεργασίας μετά τις εκλογές με την απλή αναλογική.

«Εμείς είμαστε το προοδευτικό κόμμα. Εγώ θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε, έδειξε οτι είναι ένα συντηρητικό κόμμα. Και θα ήταν πολύ περίεργο ένας πρώην πρωθυπουργός του 44% να θέλει να ηγηθεί ενός χώρου για να γίνει δεκανίκι ή τους ενός ή του άλλου» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει να χαρακτηρίζει ύποπτη την προοδευτική διακυβέρνηση που χρησιμοποιούν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΚΙΝΑΛ και ξεκαθάρισε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την απόφαση για το αν θα μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας θα το αποφασίσουν τα μέλη του κόμματος με ηλεκτρονικό δημοψήφισμα.

«Ακόμα και τη απόφαση αν θα μπούμε σε κυβέρνηση ή δεν θα μπούμε θα την πάρουμε όλοι μαζί. Δεν θα τη πάρω μόνος μου. Αυτό σημαίνει δημοκρατία. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ενεργά μέλη» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Τέσσερα θεματικά debate σε τέσσερις πόλεις της περιφέρειας προτείνει ο Παύλος Γερουλάνος, δύο αναμετρήσεις πριν τον πρώτο γύρο και ένα μεταξύ των δυο που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, ώστε η διαδικασία αυτή να αποτελέσει την αφετηρία για την ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα μας, καθώς και ένα πολιτικό γεγονός που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος πρόσθεσε: «Για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχεις θέσεις. Ότι έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα. Αλλά και για να δείξουμε την ενότητα την οποία συμβόλιζε η Φώφη Γεννηματά».

Το ΚΙΝΑΛ γυρίζει σελίδα πρώτα από τη Βουλή με την Κοινοβουλευτική Ομάδα να συνεδριάζει κλείνοντας και την τελευταία εκκρεμότητα για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση του κόμματος στο διάστημα του ενός μηνός που απομένει μέχρι τις.

«Στο κάτω κάτω δεν τιμά κανένα ενώ είμαστε ακόμη σε πένθος να μπαίνουμε σε μια συζήτηση η οποία αφορά ρόλους» υπογράμμισε ο Παύλος Χρηστίδης.

«Σχετικά με την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, διακρίνω μια αγωνία με τις “δημοσκοπήσεις” χειραγώγησης, που άρχισαν να κυκλοφορούν στον αέρα» τόνισε ο Χάρης Καστανίδης.

Τέλος, το πρωί ορκίστηκε βουλευτής η Τόνια Αντωνίου η οποία ως πρώτη επιλαχούσα στο Νότιο Τομέα Αθήνας κατέλαβε την έδρα της Φώφης Γεννηματά.

Ήταν μια σύντομη διαδικασία μετά από μία εισήγηση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά από ενός λεπτού σιγή πάρθηκαν οι αποφάσεις. Καθήκοντα εκπροσώπησης σε ρόλο προέδρου για τα λειτουργικά ζητήματα θα αναλάβει ο κ. Κεγκέρογλου, ενώ το πολιτικό σκέλος αναλαμβάνει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης και ο κ. Μιχάλης Κατρίνης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2021