Ελλάδα

Ριζικές αλλαγές στην Αστυνομία ανακοίνωσε ο Θεοδωρικάκος

01.11.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Οχτώ ημέρες μετά τους δεκάδες πυροβολισμούς στο Πέραμα όπου έχασε τη ζωή του 20χρονος Ρομά ο οποίος επέβαινε σε ένα λευκό όχημα που εμβόλισε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε μια σειρά μεταρρυθμίσεων στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο επικεφαλής της Άμεσης Δράσης απομακρύνεται από την θέση του με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας να πρέπει να βρει τον αντικαταστατή του μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Δεν σταματά καμία καταδίωξη

Η εντολή που δόθηκε από τον επικεφαλής της Άμεσης Δράσης για να σταματήσει η καταδίωξη από τη στιγμή που το όχημά είχε εντοπιστει στη λεωφόρο Θηβών δεν είναι ανεκτή, ενώ αλλάζει και ο κανονισμός λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου να πρέπει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό εντός 30 ημέρων.

Μέχρι τα μέσα του 2022 θα πρέπει οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και στα περιπολικά να διαθέτουν κάμερες ασφάλειας που θα καταγράφουν τις κινήσεις τους.

Επίσης, θα ψηφιοποιηθεί το κέντρο επιχειρήσεων ώστε κάνεις να μην ισχυρίζεται πως δεν άκουσε ή δεν γνωρίζει τη θέση των πληρωμάτων, ενώ τέλος για δέκα μήνες από την πρώτη Δεκεμβρίου ξεκινά οι επανεκπαίδευση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ.

Την ίδια ώρα, προωθούνται αλλαγές σε θεσμικό πλαίσιο που περιλαμβάνει νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ταυτόχρονα, ο Τάκης Θεοδωρικακος είναι σε επαφή με τον υπουργό Δικαιοσύνης ώστε να μετατραπεί σε κακούργημα οι κλοπές κατά συρροή και να αυστηροποιηθουν οι ποινές για παραβίαση του ΚΟΚ κατά τη διάρκεια των καταδιώξεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/11/2021