Ελλάδα

Επίθεση κατά του καθηγητή Βασιλακόπουλου

31.10.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Ασύλληπτη επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ενώ έτρωγε μαζί με παρέα καθηγητών σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα. Όπως αποκάλυψε μιλώντας χθες στο κεντρικό δελτίο του MEGA όταν ρώτησε γιατί δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών ο ιδιοκτήτης με τον γιο του του επιτέθηκαν, ενώ όταν τα πνεύματα φούντωσαν ο ιδιοκτήτης έσκισε το πουκάμισό του καθηγητή. Το MEGA βρέθηκε σήμερα στην ταβέρνα όπου ο ιδιοκτήτης ισχυρίστηκε ότι η παρέα καθηγητών ζήτησε να μην γίνει έλεγχος.

Συνοδεία δύο περιπολικών ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος φεύγει από την Καλαμπάκα με προορισμό την Αθήνα. Λίγες ώρες πριν του είχε επιτεθεί ιδιοκτήτης ταβέρνας και ο γιος του, όταν τους ζήτησε να γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες επιστημονικού συνεδρίου στην Καλαμπάκα, μια παρέα πνευμονολόγων πήγε για φαγητό σε ταβέρνα στην περιοχή Καστράκι. Εκεί, όπως καταγγέλουν διαπίστωσαν ότι δεν γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος περιέγραψε στο MEGA τα όσα απίστευτα συνέβησαν αμέσως μετά.

«Ο πρόεδρος της ελληνικής πνευμονολογικής εταιρείας κ. Λουκίδης τους είπε με πολλή ευγένεια ότι πρέπει να γίνεται έλεγχος. Οι καταστηματάρχες εκνευρίστηκαν και έβρισαν τον κύριο Λουκίδη. Επενέβη ο κύριος Τρύφωνας και τους είπε ότι δεν μπορούν να μιλάνε έτσι. Τότε ένας νεαρός εξοργίστηκε και είπε οτι εδώ είναι το μαγαζί του και θα κάνει ό,τι γουστάρει. Μας έδιωξαν από το μαγαζί. Με απείλησαν ότι θα έρθουν να με βρουν στην Αθήνα και θα μου κάψουν το αυτοκίνητο. Με έριξαν κάτω μου έσκισαν του πουκάμισο και του συνάδελφου που προσπάθησε να με προστατεύσει», αναφέρει ο κ. Βασιλακόπουλος και σοκάρει με τα λόγια του.

Η απάντηση του καταστηματάρχη

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, οι έλεγχοι των πιστοποιητικών γίνονται κανονικά στο συγκεκριμένο κατάστημα και εξαίρεση έγινε μόνο στους πνευμονολόγους γιατί το ζήτησαν οι ίδιοι.

«Όλο το προσωπικό είναι εμβολιασμένο και κάνουμε κανονικά τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στους καθηγητές δε ζητήσαμε τα πιστοποιητικά γιατί μας είπε ο συνοδός τους ότι βιάζονται και είναι όλοι εμβολιασμένοι», ανέφερε ο καταστηματάρχης.

«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο γεγονός. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έγινε έλεγχος μόνο σε εμάς. Δεν έγινε σε κανέναν άλλον από τις παρέες που ήρθαν μετά», είπε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Απειλές και κατάρες

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, δείχνει στην κάμερα του MEGA το σοκαριστικό μήνυμα που έλαβε την ίδια νύχτα.

«Σίχαμα! Βρωμιάρη ούτε το μαγαζί δεν σεβάστηκες, έφαγες και μετά είπες ρε να κάνουμε και φασαρία. Επιτέθηκες στην κόρη του; Μακριά από μας, πρόσεχε τα λόγια που ξεστομίζει το βρωμόστομά σου. Κυριολεκτικά μιλάω αν θα έχω πρόβλημα στη δουλειά μου θα σε φάει το μαύρο φίδι».

Ο Ιατρικός σύλλογος Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για το περισττατικό. «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τον προπηλακισμό έγκριτου μέλους μας καθηγητή πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλου καταδικάζει τις πράξεις βίας ενάντια σε επιστήμονες που υποστηρίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».

Την επίθεση εναντίον των πνευμονολόγων καταδίκασε και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Είναι απαράδεκτο, μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας».

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε το τοπικό αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταγραφούν όσα έγιναν, δεν προχώρησε όμως σε μήνυση εναντίον των ιδιοκτητών της επιχείρησης, θέλοντας να δώσει τέλος στο περιστατικό.

Η διαφορετική εκδοχή του καταστηματάρχη

Ο καταστηματάρχης δεν αρνείται ότι δεν έκανε έλεγχο πιστοποιητικών, κάτι που προβλέπεται από τον νόμο, δέχεται ότι παρανόμησε, απλά κατηγορεί την παρέα τον λοιμωξιολόγων επειδή του το επεσήμαναν όπως ισχυρίζεται μετά από δύο ώρες. «Μετά από 2 ώρες και αφού είχαν τελειώσει το γεύμα τους, θυμήθηκαν ότι δεν τους κάναμε έλεγχο. Γιατί έμειναν στο μαγαζί αφού δεν ένιωθαν ασφαλείς; Άρχισαν να μας φωνάζουν και τότε ο γνωστός πνευμονολόγος μίλησε άσχημα στην κόρη μου. Τότε άρχισαν να αντιδρούν και οι πελάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο μαγαζί και τους έδιωξα», ισχυρίστηκε ο καταστηματάρχης σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος δήλωσε ότι σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/10/2021