Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Επεισόδια & μολότοφ έξω από τη Φιλοσοφική – Ένας τραυματίας & 9 προσαγωγές

23.10.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχθηκε τα ξημερώματα μια διμοιρία των ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο στην Αγίου Δημητρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι δράστες επέστρεψαν στους χώρους του Αριστοτελείου, από τους οποίους συνέχισαν τον πετροπόλεμο με την αστυνομία.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν οι χώροι έξω από την παλιά σχολή της Φιλοσοφικής στο Αριστοτέλειο.

Ομάδα ατόμων επιτίθενται με μολότοφ στους αστυνομικούς. Απαντούν με χημικά.

Ομάδα 50 περίπου ατόμων πραγματοποίησε επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από το τουρκικό Προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μετά την επίθεση, τα άτομα κατέληξαν στην παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου συνεχίστηκε ο πετροπόλεμος με τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, ενώ τραυματίστηκε κι ένα άτομο ελαφρά.

Πρόκειται για 40χρονο αλλοδαπό, ο οποίος διακομίστηκε από το ΕΚΑΒ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι.

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν φθορές σε αρκετά αυτοκίνητα, άλλα μάλιστα πήραν και φωτιά όπου και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να σβήσουν τις ενεργές εστίες. Μάλιστα χρειάστηκε να κλείσει η Εγνατία, από το ύψος του Σιντριβανιού μέχρι την Καμάρα.

Η κατάσταση ηρέμησε λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν σε επιφυλακή έξω από τη Φιλοσοφική Σχολή και την Πλατεία Χημείου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021