Πολιτισμός

Εγκαίνια για τη νέα σκηνή «Ωμέγα» του δημοτικού θεάτρου Πειραιά

23.10.2021 | 13:55 Eνσωμάτωση

Εγκαινιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρου Πειραιά η Σκηνή Ωμέγα, μια δεύτερη σκηνή στο ιστορικό κτίριο, που θα φιλοξενεί εναλλακτικές παραστάσεις και μονολόγους.

Μια νέα σκηνή, τη σκηνή Ω, που μέχρι τώρα είχε χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα δοκιμών, εγκαινίασε το Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε: «Ειναι μια σημαντική ημέρα για τα πολιτιστικά δρώμενα, εγκαινιάζουμε τη σκηνή Ω ,ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερες εναλλακτικές εκδηλώσεις και να λειτουργούν δύο χώροι στο δημοτικό θέατρο».

Με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού θεάτρου Πειραιά, Λευτέρης Γιοβαννίδης ανέφερε: «Είναι μια νέα σκηνή, που φιλοδοξούμε να μας δώσει νέες παραγωγές που μπορούν να εκφραστούν καλλιτέχνες, η σκηνή Ω».

Στον κυκλικό διάδρομο που περιβάλλει τη Σκηνή Ωμέγα, το κοινό προετοιμάζεται για την παράσταση που θα παρακολουθήσει με την έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)» η οποία διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά.

Με τη νέα αυτή σκηνή, χωρητικότητας 120 θέσεων το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοδοξεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη επιλογή παραστάσεων στο κοινό και να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες, ενδιαφέρουσες παραγωγές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021