Κόσμος

Διαιρεμένοι ξανά οι Ευρωπαίοι – Καμία ουσιαστική απόφαση για την ενεργειακή κρίση

23.10.2021 | 14:03 Eνσωμάτωση

Χωρίς καμία ουσιαστική απόφαση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης κατέληξε η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών καθώς προς το παρόν, τα κράτη θα διαχειριστούν την κρίση με τον δικό τους τρόπο.

Βραχυπρόθεσμα τα κράτη μέλη θα αντιμετωπίσουν μόνα τους την ενεργειακή κρίση, μακροπρόθεσμα υπάρχει θέμα όμως γιατί οι Ευρωπαίοι διαφωνούν για το πως θα απεξαρτοποιηθούν από τον άνθρακα μέχρι το 2050.

Υπάρχουν δύο στρατόπεδα: Από τη μία η Γαλλία θέλει χρήση πυρν=ηνικής ενέργειας, από την άλλη ο ευρωπαϊκός νότος θέλει φυσικό αέριο.

Ωστόσο, η Γερμανία δήλωσε πως δεν είναι δικό της θέμα ότι οι χώρες δεν στράφηκαν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Όχι της Κομισιόν σε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση τείχους στα σύνορα

Οι Ευρωπαίοι δήλωσαν ξεκάθαρα ότι δεν θα δεχτούν επιθέσεις στα εξωτερικά τους σύνορα και πρόκειται για μία σαφής αναφορά σε Λευκορωσία και Τουρκία, καθώς όπως δήλωσαν διπλωμάτες των Βρυξελλών στο MEGA, οι μετανάστες που στέλνει η Λευκορωσία στην ΕΕ πηγαίνουν στη Λευκορωσία με πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη.

Στο αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών για κατασκευή τείχους και συρματοπλέγματος στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Κομισιόν απάντησε ένα σαφές όχι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021