Υγεία

«Καμπανάκι» επιστημόνων για τις παρελάσης της 28ης Οκτωβρίου

23.10.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα τα κρούσματα στη χώρα μας ξεπέρασαν τις τρεις χιλιάδες, προκαλώντας εύλογα μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς για την πορεία της πανδημίας. Οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ φθάνουν το 90% όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο MEGA Σαββατοκύριακο, Ο κύριος Οικονόμου τόνισε επίσης ότι με αφετηρία ότι 2 στους 3 ενήλικες είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε νοσήσει, η κοινωνία λειτουργεί και έχουμε πάρει πίσω τη ζωή μας και πως δεν θα πάμε πίσω από αυτό.

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι ειδικοί για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη χώρα και την επιδημιολογική εικόνα στη Βόρεια Ελλάδα.

Χθες για πέμπτη ημέρα από την αρχή της εβδομάδα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 3.000. Οι ημερήσιες μολύνσεις έφτασαν τις 3.585, 36 άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, 348 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ανάμεσά τους οι 308 είναι ανεμβολίαστοι.

Την ίδια στιγμή καμπανάκι κινδύνου κρούει ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, για την έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού που θα φέρουν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου.

«Παλιά κατηγορούσαμε τους νέους για τα κορωνοπάρτι. Τώρα εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε αντίστοιχα κορωνοπάρτι. Οι παρελάσεις θα είναι ένας μεγάλος αριθμός κορωνοπάρτι και γι’ αυτό ήμουν αντίθετος στις παρελάσεις, ιδιαίτερα στις κόκκινες περιοχές. Ας περιοριστούμε στις στρατιωτικές κι αυτές με πολλή λίγη παρουσία. Δεν μπορεί να υπάρξει υγειονομική ασφάλεια σε τέτοιες περιπτώσεις, ας μη γελιόμαστε», δήλωσε.

Με μάσκα θα παρακολουθήσουν οι θεατές την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στα σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός, σε αντιθεση με οσους παρουν μέρος στην παρέλαση για τους οποίους η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι.

«Η απόφαση που έχουμε πάρει, με αφετηρία ότι οι 2 στους 3 ενήλικες συμπολίτες μας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε νοσήσει, είναι ότι η κοινωνία λειτουργεί και έχουμε πάρει πίσω τη ζωή. Δεν θα πάμε πίσω από αυτό, για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Συνεχίζουμε μέχρι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να εμβολιαστούν», είπε μιλώντας στο MEGA.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη πάνω απο το 94 % των νοσηλευόμενων στις εντατικές των 28 νοσοκομείων είναι ανεμβολίαστοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021