Κόσμος

Άλεκ Μπάλντουιν – «Ξετυλίγεται το κουβάρι» της τραγωδίας

23.10.2021 | 13:47 Eνσωμάτωση

Θλίψη και ερωτηματικά προκαλεί στον κόσμο του κινηματογράφου η τραγωδία στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας με όπλο που αντί για άσφαιρα είχε κανονικές σφαίρες. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασε το πιστόλι στο χέρι του ηθοποιού, ο οποίος παραμένει ελεύθερος και δήλωσε συγκλονισμένος από την τραγωδία.

Ξετυλίγεται το κουβάρι του μυστηρίου για το πώς ο πασίγνωστος ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε την διευθύντρια φωτογραφίας και τραυμάτισε τον σκηνοθέτη της ταινίας που γύριζαν στη Σάντα Φε.

Από το προανακριτικό υλικό που συγκέντρωσε η αστυνομία προκύπτει ότι ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο που του έδωσε ένας από τους βοηθούς σκηνοθέτη. Το πήρε από ένα καρότσι όπου το είχε τοποθετήσει μαζί με άλλα δύο πιστόλια η υπεύθυνη για τον οπλισμό της ταινίας Χάνα Γκουτιέρεζ.

Πιστόλι με αληθινές σφαίρες

Ο ηθοποιός πυροβόλησε και η μοναδική σφαίρα που βγήκε από την κάννη χτύπησε πρώτα την 42χρονη Χάτσινς στο στήθος και στη συνέχεια τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούσα στον ώμο.

Μετά την τραγωδία ο 63χρονος ηθοποιός έβγαλε τη φορεσιά του κάουμποι που είχε σταγόνες αίματος και παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Φε. Έδωσε κατάθεση και παραμένει ελεύθερος.

Ο ίδιος δήλωσε: « Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που πήρε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου και μητέρας και πολυαγαπημένης συναδέλφου μας. Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα».

Το θέμα έφτασε μέχρι το Λευκό Οίκο

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για τραγωδία. Χάθηκε μια ζωή και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στα μέλη των οικογενειών τους».

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν ότι τεχνικοί και ηθοποιοί ενημερώνονταν για θέματα ασφάλειας πριν από επικίνδυνες σκηνές. Όχι επαρκώς, από ό,τι φαίνεται.

Ο σκηνοθέτης σοκαρισμένος ανέφερε: «Όλοι οι οπλουργοί με τους οποίους συνεργάστηκα αντιμετωπίζουν τη δουλειά με εξαιρετική σοβαρότητα επειδή η δουλειά τους είναι η ασφάλεια των πυροβόλων όπλων. Και αν κάποιος τραυματιστεί, εκείνοι φέρουν την ευθύνη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη του συνεργείου είχαν εγκαταλείψει τα γυρίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες εργασίας, μεταξύ των οποίων και η πλημμελής φύλαξη και χρήση των όπλων.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/10/2021