Πολιτική

Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για εξεταστική σε ΜΜΕ & δημοσκοπήσεις

22.10.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Στις 3 Νοεμβρίου συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική με θέμα τα Μέσα Ενημέρωσης, τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν άνοιξε τα χαρτιά της, ωστόσο ήδη έχει ζητήσει διεύρυνση της εξεταζόμενης περιόδου και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση της ΝΔ ζητά τη διεύρυνση της εξεταστικής επιτροπής από 2015 – 2021, σχολιάζοντας δεικτικά ότι η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα δηλώνει την ενοχή του.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ναι σε χρονική διεύρυνση της επιτροπής, αφού όμως αυτή συσταθεί, και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες του για τις «λίστες Πέτσα».

Τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ

Μένει να φανεί τι ακριβώς θα γίνει και με το ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εσωκομματική προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι το ΚΙΝΑΛ είχε ταχθεί υπέρ επί της αρχής αλλά είχε παραπέμψει τις οριστικές αποφάσεις στη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής του ομάδας.

Σημειώνεται ότι η σύσταση της εξεταστικής απαιτεί 120 ψήφους, άρα θα μπορούσε να συσταθεί και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της κυβερνητικής πλειοψηφίας που διαθέτει 157 βουλευτές.

«Αυτό που συμβαίνει είναι η έλλειψη σοβαρότητας», τονίζει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, o Γιάννης Πρετεντέρης σχετικά με το μπρα ντε φερ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις εξεταστικές.

«Αν έχουν αποφανθεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για τη λίστα Πέτσα φταίει ο Μητσοτάκης, να κάνουν πρόταση μομφής, δεν χρειάζεται η επιτροπή», συμπλήρωσε και επισήμανε ότι πρέπει να «επικρατήσει η λογική».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2021