Υγεία

Επτά περιοχές στο «κόκκινο» – Ανησυχούν οι επιστήμονες

22.10.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Αυξάνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας, καθώς στην «κόκκινη» ζώνη εντάσσονται και νέες περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό προφίλ.

Σφίγγει ο κλοιός της πανδημίας σε επτά περιοχές. Η ανησυχία εστιάζεται σε Γρεβενά, Ημαθία, Μαγνησία. Στην κόκκινη λίστα μπαίνουν και περιφέρειες της Πελοποννήσου όπως η Αρκαδία, η Λακωνία και Μεσσηνία, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται λόγω αύξησης κρουσμάτων και η Αιτωλοακαρνανία.

Από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για πανδημία ανεμβολίαστων.

45 κρούσματα σε σχολείο

Η βόρεια Ελλάδα παραμένει για μεγάλο διάστημα στο «κόκκινο». Στη Θεσσαλονίκη 45 κρούσματα όπως αποκαλύφθηκε εκδηλώθηκαν σε γυμνάσιο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Η έξαρση στα κρούσματα σχετίζεται ευθέως με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού αναφέρουν οι επιστήμονες και προειδοποιούν για τα χειρότερα που έρχονται.

Κόντρα στη Βουλή

Το θέμα των μέτρων κατά της πανδημίας ανέβασε τους τόνους στη Βουλή με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, να ζητά από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη να τοποθετηθεί για το θέμα του lockdown.

Το δημοφιλές «Παιχνίδι του Καλαμαριού» χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην πανδημία μιλώντας στο συνέδριο νεολαίας του κόμματος.

Τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίαστων στις κόκκινες περιοχές προβληματίζουν  έντονα τους τοπικούς φορείς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2021