Υγεία

Κορωνοϊός – «Πανδημία» ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων

22.10.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Την στιγμή που 9 στους 10 όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, καταγράφονται αδιανόητα περιστατικά που ξεπερνούν τη λογική και τη φαντασία.

347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας της επικράτειας. Οι 306 είναι ανεμβολίαστοι. Στη Μακεδονία και την Θράκη πάνω από το 94 % των νοσηλευομένων στις εντατικές των 28 νοσοκομείων είναι ανεμβολίαστοι.

Αρνούνται τη μετάγγιση

Την αδιανόητη στάση ασθενών που χρειάζονται μετάγγιση και αρνούνται να λάβουν αίμα από εμβολιασμένους πολίτες, αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαπας.

«Υπάρχουν κάποιοι που αρνούνται να δεχτούν αίμα από εμβολιασμένους, γιατί θεωρούν ότι θα περιέχει αντισώματα που εκείνοι δεν επιθυμούν. Είναι μια ακραία στάση και ενώ οι περιπτώσεις αυτές είναι λίγες, δεν αποκλείεται να αυξηθούν, γιατί η παραπληροφόρηση στο ίντερνετ οργιάζει», σημείωσε.

Γιατροί παρίσταναν τους εμβολιασμένους

Δύο ειδικευόμενοι γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Ηράκλειο έκαναν εικονικό εμβολιασμό ο ένας στον άλλο για να αποκτήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να αποφύγουν την αναστολή.

Έγιναν αντιληπτοί μετά από καταγγελία και τέθηκαν σε προσωρινή αργία ενώ ο φάκελός τους παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της 7ης ΥΠΕ.

Η μία εκ των γιατρών μάλιστα ήταν υπεύθυνη στο εμβολιαστικό κέντρο.

Διευκρινήσεις Γεωργιάδη για τη δήλωσή του σχετικά με τους ανεμβολίαστους

Διευκρινίσεις για την χθεσινή δήλωση για τους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί έκανε ο  Άδωνις Γεωργιάδης.

«Τη δήλωση αυτή κακώς την είπα, την ίδια στιγμή, στο επόμενο λεπτό είπα ότι αναφέρομαι μόνο σε εκείνους οι οποίοι με βρίζουν όταν τους λέω για τον εμβολιασμό. Η κουβέντα που κάναμε εκεί ήταν για εκείνους που στέλνουν στα social media φοβερές κατάρες και φοβερές ύβρεις, έχω διαβάσει πράγματα που δεν πίστευα ότι άνθρωπος μπορεί να στείλει στο συνάνθρωπό του».

Και ενώ οι ειδικοί εκφράζουν την ανησυχία τους εν όψει του χειμώνα και της συνύπαρξης γρίπης και κορωνοϊού, χθες έγιναν 13.427 εμβολιασμοί τρίτης δόσης, ενώ οι εμβολιασμοί για την πρώτη δόση περιορίστηκαν στις 12.503.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2021