Πολιτική

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο ΚΙΝΑΛ μετά την υποψηφιότητα Παπανδρέου

22.10.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Η μάχη των έξι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μπήκε από νωρίς στα βαθιά: Το πρόσημο περί προοδευτικής διακυβέρνησης δίνει τον τόνο της αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επιμένει να βάζει στο τραπέζι του προεκλογικού διαλόγου τα περί συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να μπει σε διάλογο.

«Εάν οι πολίτες με προτιμήσουν θα βάλω τέλος στα σενάρια περί δήθεν προοδευτικής διακυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο σχήμα με Σπίρτζη, Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου και Κουρουμπλή δεν πρόκειται να βρεθούμε» σημείωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στον κ. Λοβέρδο απάντησε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. «Προφανώς ο κ. Λοβέρδος προσπαθεί να οριοθετήσει τη δική του υποψηφιότητα μέσα στο γνωστό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Αλλά αυτό είναι δικό του θέμα» σημείωσε η τομεάρχης Εργασίας ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μας αφορά η κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Πεταλωτής αφήντας αιχμές για συζητήσεις που, όπως λέει, γίνονται εκ του πονηρού.

«Αυτή η παραμύθα περί ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί εδώ και 5 χρόνια. Δηλαδή εδώ και 5 χρόνια ακούμε ότι ο Παπανδρέου πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάποιος θεωρεί ότι στο πολιτικό σύστημα δεν υπάρχει πρόοδος και συντήρηση νομίζω ότι θα πρέπει να το πει για να αντιλαμβανόμαστε και όλοι και σε ποιο κόμμα βρισκόμαστε και ποιο κόμμα στηρίζουμε σε αυτή τη διαδικασία» τόνισε.

Όποιος κάνει σενάρια περιφρονεί τη λαϊκή ετυμηγορία τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Olympia Forum. «Εμένα προτεραιότητά μου δεν είναι ουτε να συγκυβερνήσω με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε να συγκυβερνήσω με τη ΝΔ. Εμένα προτεραιότητά μου είναι να κάνω ενα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη» σημείωσε.

«Εμείς δε θα απευθυνθούμε σε κόμματα. Η μεγάλη κεντροαριστερά, η μεγάλη σοσιαλδημοκρατία δεν έχει να κάνει με γάμους. Έχει να κάνει με κοινωνικές συμμαχίες και δυνάμεις» πρόσθεσε ο  υποψήφιος πρόεδρος Παύλος Χρηστίδης.

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Τι είναι συντηρητική πολιτική; Συντηρητική πολιτική είναι να λες σε μια περίοδο που εξοντώθηκε 40 χρόνια η εργασία, να λες ότι επιτρέπω τις ατομικές συμβάσεις εργασίας» ανέφερε από την πλευρά του ο Χάρης Καστανίδης.

Την ίδια ώρα ο Βασίλης Κεγκέρογλου που αποσύρθηκε από την κούρσα μόλις ένα 24ωρο μετά την κατάθεση των υπογραφών του εκτίμησε ότι ενδεχομένως να μην είναι ο μόνος που θα αποχωρήσει.  «Πιστεύω ότι βλέποντας την ακτινογραφία πολιτικά των υποψηφίων, ότι ναι ίσως αυτό συμβεί» τόνισε.

«Η συζήτηση πρέπει να είναι για το σήμερα και το αύριο της χώρας. Όσο περισσότεροι το κάνουμε αυτό, τόσο πιο σοβαρή θα είναι η διαδικασία» υποστήριξε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος.

Oι υποψήφιοι παρότι συνεχίζουν τη μάχη των εντυπώσεων επιμένουν ότι πάνω απ’ όλα είναι η ενότητα του κόμματος στον δρόμο προς την κάλπη της 5ης Δεκεμβρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/10/2021