Υγεία

Σοκάρουν τα στοιχεία για τους νέους ανεμβολίαστους – 3739 τα νέα κρούσματα

19.10.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Θερίζει τους νέους σε ηλικία ανεμβολίαστους συμπολίτες μας ο κορωνοϊός καθώς μόνο τις τελευταίες 24 ώρες 4 άνθρωποι 30- 50 ετών έχασαν τη μάχη με τον ιό.

Με ανεμβολίαστους ασθενείς γεμιζουν και οι κλινικές και ι εντατικές ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στην Ανατολική Μακεδονία από τους 58 διασωληνωμενους οι 48 είναι ανεμβολίαστοι. Δεν είναι όμως μόνο εκείνοι που αρνούνται τον εμβολιασμο καθώς πλέον πληθαίνουν και τα περιστατικά εκείνων που αρνούνται να μπουν στο νοσοκομείο μέχρι δυστυχώς να επέλθει το μοιραίο.

Ανεμβολίαστοι ασθενείς γεμίζουν κλινικές και εντατικές. Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από τους 54 διασωληνωμένους οι 48 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ σε κεντρική και Δυτική Μακεδονία ανεμβολίαστοι είναι 64 από τους 67 διασωληνωμένους. Πλέον στη Θεσσαλονίκη μόλις 6 κρεβάτια εντατικής θεραπείας μένουν κενά.

Η διευθύντρια του  «Αγ. Δημητρίου» Γλυκερία Βλαχογιάννη δήλωσε: «Δεν προλαβαίνουμε. Τώρα βγήκε ένας ασθενής μου, με το που βγαίνει και τον διακομίζω εκτός μονάδας, μπαίνει άλλος. Αυτό γίνεται από το πρωί. Είναι ανεμβολίαστοι».

Στη λίστα των ανεμβολίαστων νέων που χάθηκαν μπήκε και ένας 46χρονος από την Ξάνθη. Ο Νεκτάριος, ξάδερφος του πρώην δημάρχου άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά.

Ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Βασίλης Τσολακίδης έγραψε στα social media «Ξάδελφε δεν μας άκουσες να κάνεις το εμβόλιο. Γιατί το έκανες αυτό στα παιδάκια σου;»

Κάποιοι όμως φτάνουν στο σημείο να αρνούνται ακόμη τον θάνατο των δικών τους ανθρώπων από τον ιο. 66χρονος κατέληξε στη Δράμα με τους συγγενείς του να αρνούνται να παραλάβουν τη σορό του μέχρι να πειστούν ότι έφταιγε ο κορωνοϊός.

Παρά το γεγονός ότι ο ιος χτυπά νέους και παιδιά τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν έρημα.

Έκρηξη κρουσμάτων

Έκρηξη κρουσμάτων παρατηρείται και σήμερα, Τρίτη, στην Ελλάδα, με τον αριθμό να «αγγίζει» τις 4.000. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.739 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων, ωστόσο σήμερα η Θεσσαλονίκη βρίσκεται μια ανάσα από το Λεκανοπέδιο, τη στιγμή που και η Λάρισα αλλά και αρκετές ακόμα περιοχές προκαλούν έντονη ανησυχία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/10/2021