Πολιτική

Σύγκρουση κορυφής για την πανδημία και τους αντιεμβολιαστές

18.10.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Σκληρή κόντρα σε υψηλούς τόνους με αιχμηρές ατάκες είχαμε σήμερα στην Βουλή μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Η συζήτηση στη Βουλή κινδύνεψε να ξεφύγει εκτός ορίων σε αρκετές στιγμές

Σύγκρουση για τους αντιεμβολιαστές

Η σύγκρουση κορυφώθηκε για το θέμα του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Παύλος Πολάκης και Θάνος Πλεύρης μπήκαν στη φαρέτρα των δυο αρχηγών.

«Ένα κτηνιατρικό φάρμακο το οποίο ο κ. Πολάκης μας έλεγε γιατί δεν το συνταγογραφείτε όταν το CDC στην Αμερική έβγαζε ανακοινώσεις “προς θεού το φάρμακο είναι για αγελάδες και μοσχάρια” και εσείς μας λέγατε να το πάρουμε στην πατρίδα μας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κ. Πολάκης υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γιατί λοιπόν τοποθετήσατε εκεί τον κ. Πλεύρη. Τον τοποθετήσατε εκεί για έναν και μόνο σκοπό. Για να κλείσετε το μάτι στο κίνημα των αντιεμβολιαστών» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πείτε μας έχουνε εμβολιαστεί όλοι οι βουλευτές σας; Πείτε μας. Γιατί αναφέρεστε διαρκώς στον ΣΥΡΙΖΑ που από την πρώτη στιγμή βγήκε μπροστά και ναι κάνει καμπάνια με όσα μεσα διαθέτει. Δεν έχει 41 εκατ. από το κρατικό ταμείο ο ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει καμπάνια» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Το ΕΣΡ μπορεί να παρέμβει και έχει επιβάλει πρόστιμα σε περιφερειακά κανάλια, και προέβαλαν με τρόπο ψευδή θέσεις αντιεμβολαιστών» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το μήνυμα για εμβολιασμό και η «λευκή πετσέτα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποφάσισε μόνη της τη λήξη της πανδημίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στο κρίσιμο ζήτημα του εμβολιασμού ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει.

Παρά τους υψηλούς τόνους, χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά συγκεκριμένα σημεία της ομιλίας του.

Και στο βάθος εξεταστική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής πρότεινε την χρονική διεύρυνση της εξεταστικής που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις λίστες Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να διευρευνηθούν και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 έως το 2019.

«Αν το θέμα του κ. Μητσοτακη είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της εξεταστικής» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν όμως το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του. Θα εκτεθεί ακόμη περισσότερο» προσθέτει η Κουμουνδούρου. ​

Εξελίξεις για την εξεταστική αναμένονται στο τέλος της εβδομαδες στη συνεδρίαση της διασκεψης των προέδρων.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη, είναι πιθανόν να γίνουν 2 εξεταστικές επιτροπές για τον ίδιο λόγο και τελικώς θα ενσωματωθεί η μία στην άλλη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2021