Ελλάδα

Οργή για την αποφυλάκιση του νεοναζί Γιώργου Πατέλη

18.10.2021 | 20:49 Eνσωμάτωση

Την οργή του δημοκρατικού κόσμου αλλά και των οικογενειών θυμάτων προκαλεί η απόφαση για την αποφυλάκιση του Χρυσαυγίτη Γιώργου Πατέλη , του πυρηνάρχη της Νίκαιας που ειχε καταδικαστει και για συνέργεια στην δλοφονία του Παύλου Φύσσα .

Ο Πατέλης αποφυλακίζεται μόλις 1 χρόνο μετά την απόφαση για 10ετη κάθειρξη καθώς το δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρσμό ότι το παιδι του 10 χρόνων, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Μόλις έναν χρόνο μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 10 χρόνων και 2 μηνών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση “Χρυσή Αυγή” αλλά και συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα επιστρέψει κανονικά στο σπίτι του παρά τα βαριά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Φύσσα σε ανακοίνωσή τους στρέφονται κατά της απόφασης κάνοντας λόγο για «συμπάθειες που δεν κρύβονται».

Οι δικαστές έκαναν δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, ο δικηγόρος του οποίου επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα του παιδιού του προσκομίζοντας ψυχιατρικές γνωματεύσεις.

Ο Γιώργος Πατέλης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς μέσα από τα κρατητήρια. Ρουπακιάς και Πατέλης μίλησαν αρκετές φορές πριν και μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Ο Πατέλης, λάτρης των όπλων είχε αναλάβει και τη δημιουργία Τάγματος Εφόδου. Ωστόσο, στο δικαστήριο ο Πατέλης, είχε αρνηθεί όλα όσα ήρθαν αργότερα στην επιφάνεια από τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2021