Ελλάδα

«Παράθυρο» για διόδια στο κέντρο της Αθήνας

18.10.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Επιστρέφει την ερχόμενη Δευτέρα ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το χάος που επικρατεί καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας υποχρεώνει την κυβέρνηση σε αναζήτηση μέτρων διαχείρισης της κυκλοφορίας.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας! Καθημερινά πλέον η οδήγηση για χιλιάδες Αθηναίους σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου είναι… Γολγοθάς.

Ο υπουργός Μεταφορών δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της Αθήνας.

«Αυτό είναι σε μια γενικότερη πολιτική που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή ένωση, ο ρυπαίνων πληρώνει, είναι μια πολιτική που έχει ξεκινήσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Είναι κάτι το οποίο έχει πέσει στο τραπέζι, είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε και θα δούμε, τίποτα δεν αποκλείεται» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.

Το ενδεχόμενο πληρωμής διοδίων για την είσοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι κάτι που έχει αρχίσει να διχάζει τον κόσμο.

Ξεκινά ο δακτύλιος

Υστερα από 18 μήνες πανδημίας… τα μονά-ζυγά και το μέτρο του δακτυλίου επιστρέφουν στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου.

Εντός του δακτυλίου της Αθήνας, θα κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα, τα από κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου, τα υβριδικά οχήματα καθώς και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6.

Τους ελέγχους τήρησης των μέτρων θα αναλάβουν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2021