Κόσμος

ΗΠΑ – Πέθανε απο κορωνοϊό ο πρώην υπουργός εξωτερικών Κόλιν Πάουελ

18.10.2021 | 20:53 Eνσωμάτωση

Την τελευταία του πνοή άφησε ο στρατηγός, Κόλιν Πάουελ, σε ηλικία 84 ετών. Υπήρξε ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Από επιπλοκές του κορωνοϊού πέθανε σε ηλικία 84 ετών ο Κόλιν Πάουελ, ένας πολιτικός που βοήθησε στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής στο μεταίχμιο του 20ού με τον 21ο αιώνα.

Ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί λόγω επιπλοκών από τον Covid 19. Ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Ο Πάουελ γεννήθηκε στις 5 Απριλίου του 1937 σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ. Ήταν παιδί τζαμαϊκανής οικογένειας μεταναστών και γρήγορα ανέβηκε στα υψηλά κλιμάκια της στρατιωτικής ιεραρχίας. Ήταν ο πρώτος μαύρος αξιωματούχος που διετέλεσε σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας επί Ρόναλντ Ρέιγκαν, επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας επί Μπιλ Κλίντον και υπουργός Εξωτερικών επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.

Η δημοτικότητά του έφτασε στα ύψη μετά τον Πόλεμο του Κόλπου και θεωρήθηκε ο επικρατέστερος για το προεδρικό αξίωμα όμως τα ψευδή στοιχεία που παρουσίασε στα Ηνωμένα Έθνη για την αναγκαιότητα της επίθεσης στο Ιράκ, αμαύρωσαν την πολιτική του σταδιοδρομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/10/2021