Ελλάδα

Διχασμένη η κοινή γνώμη για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

12.10.2021 | 20:42 Eνσωμάτωση

Διχάζει τους Αθηναίους η προσπάθεια του Δήμου να βελτιώσει την εικόνα της οδού Πανεπιστημίου.

Η νέα ανάπλαση προβλέπει μεταξύ άλλων και τη φύτευση στις παρυφές του δρόμου 83 μεγάλων πλάτανων -ύψους 9-10 μέτρων – για την τοποθέτηση των οποίων, ωστόσο, οι δασολόγοι εκφράζουν επιφυλάξεις.

Ο μεγάλος περίπατος, δεν…. περπάτησε στην αρχική του μορφή και έτσι ο Δήμος Αθηναίων έρχεται με διορθωτικές κινήσεις να συμβάλει στην… εικαστική βελτίωση της οδού Πανεπιστημίου.

Με 20 ερωτήσεις και απαντήσεις ο Δήμος Αθηναίων απαντά γιατί ξεκινούν νέα έργα. Σύμφωνα με τον δήμο, η νέα αυτή ανάπλαση θα προσφέρει επιπλέον 19.360 τ.μ. πολύτιμου περιβαλλοντικά δημόσιου χώρου, θα δημιουργηθούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό και 59 υπαίθρια καθιστικά στη σκιά των δέντρων, ενώ θα τοποθετηθούν 112 σύγχρονα φωτιστικά που καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια.

Ωστόσο, σύγχυση δημιουργήθηκε καθώς στο πρώτο ενημερωτικό του Δήμου Αθηναίων οι πλάτανοι που θα τοποθετηθούν στην πανεπιστημίου χαρακτηρίζονται ως αειθαλή δέντρα με του γνωρίζονες να επιμένουν πως μόνο μία ποικιλία ανήκει στην οικογένεια των αειθαλών κι αυτή μπορεί να ευδοκιμήσει μόνο στην Κρήτη

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/10/2021