Ελλάδα

Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας – Το χρονικό της καταδίωξης

08.10.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Αστυνομική ταινία θύμιζε καταδίωξη με πυροβολισμούς ενός σκληρού κακοποιού από την αστυνομία. Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν κλεμμένο αυτοκίνητο στην οδό Μάρνη και όταν προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν τον Αλβανό ληστή εκείνος πάτησε γκάζι παρασέρνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας τον. Οι Ειδικοί Φρουροί τελικά κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν ενώ χρειάστηκε να πυροβολήσουν για να τον σταματήσουν.

Ειδικοί Φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών μόλις έχουν καταφέρει να ακινητοποιήσουν πυροβολώντας τον έναν άκρως επικίνδυνο 35χρονο κακοποιό και έχουν σχηματίσει γύρω του έναν κλοιό.

Ο σκληρός ποινικός που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές δευτερόλεπτα πριν είχε παρασύρει με ένα κλεμμένο αστυνομικούς και είχε εμβολίσει τις μοτοσικλέτες τους.

Τα σπασμένα τζάμια στο λευκό αυτοκίνητο, τα θραύσματα και οι κηλίδες αίματος στον δρόμο, μαρτυρούν τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στην καρδιά της Αθήνας.

Όλα ξεκινούν λίγο μετά τις 08.30 το πρωί στη Λεωφόρο Βάρης. Ο δράστης έκλεψε το αυτοκίνητο γυναίκας και εξαφανίστηκε. Στην καμπίνα των επιβατών όμως υπήρχε το τηλέφωνο της μέσω του οποίου εντοπίζεται λίγο αργότερα, η θέση του κλεμμένου αυτοκινήτου.

Αντρές της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίζουν το όχημα στην οδό Μαρνη. Όταν ο ληστής μπαίνει στο αυτοκίνητο και εκείνοι του ζητούν να παραδοθεί.

Ο 35χρονος όμως είναι αποφασισμένος να μην συλληφθεί και πατάει γκάζι. Εμβολίζει μια μηχανή της αστυνομίας, παρασέρνει και χτυπά ένα αστυνομικό με τους συνάδελφους του να πυροβολούν περισσότερες από έξι φορές. Λίγα μέτρα μακριά τον ακινητοποιούν ενώ μια από τις σφαίρες τον έχει πέτυχει στο πόδι.

Ο 35χρονος είναι καταγεγραμμένος στις Αρχές με βαρύ ποινικό παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών.

Ο 35χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος από το πρωί, ενώ ο αστυνομικός που τραυματίστηκε ελαφρά, μεταφέρθηκε στο 401 όπου τον επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2021