Ελλάδα

Επέστρεψε ο «γολγοθάς» για τους οδηγούς στο κέντρο της Αθήνας

08.10.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Ένα από τα θέματα που κυριαρχεί στις συζητήσει όλο το τελευταίο διάστημα είναι η απίστυευτη κίνηση που παρατηρείται στους δρόμους και σε κεντρικές λεωφόρους. Σήμερα η κατάσταση έγινε αφόρητη με χιλιάδες αυτοκίνητα ακινητοποιημένα και οδηγούς στα όρια νευρικής κρίσης, αφού πέραν όλων των άλλων έβρεχε και είχε και πορεία στο κέντρο της πόλης. Συγκοινωνιολόγοι που μίλούν στο mega, αποδίδουν το κομφούζιο στην περιορισμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς λόγω της πανδημίας.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

Τα αυτοκίνητα πηγαίνουν σημειωτόν. Κάποια μπαίνουν στις λεωφοριολωρίδες για να φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους.

Στις κεντρικές οδικές αρτηρίες που καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, κυρίως τις πρωινές ώρες ενώ σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους η διάρκεια στις ώρες αιχμής έχει διευρυνθεί.

Χάος στους δρόμους

Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας έχει αλλάξει.

Τις πρωινές ώρες η κίνηση στη Λεωφόρο Κηφισίας έχει αυξηθεί κατά 45% σε σχέση με πέρυσι στο ρεύμα προς κέντρο

Στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα κατά 18%, ενώ στη Λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία κατά 7,5%. Σε αυτές τις συνθήκες αρκεί μία βροχή, αλλά και μία πορεία όπως αυτή που έκαναν σήμερα οι συνταξιούχοι, για να τινάξει τους ρυθμούς της πόλης στον αέρα.

Κάθε μέρα μποτιλιάρισμα

Στο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής αναλύουν όλα τα δεδομένα για το χάος που επικρατεί στους δρόμους τον τελευταίο μήνα

Η συγκοινωνιολόγος Δέσποινα Αλεξανδροπούλου εξηγεί στο MEGA τους λόγους για τους οποίους οι οδικοί άξονες στο λεκανοπέδιο λειτουργούν στο όριο του κορεσμού.

«Θα έλεγε κανείς πως όλες οι οδικές αρτηρίες Κηφισιάς, ποσειδώνος, Συγγρού είναι οριακά. Ο κόσμος δεν προτιμάει τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι αρκετά διστακτικός λόγο της υγειονομικής κρίσης, της πανδημίας», δήλωσε.

Πολίτες και συγκοινωνιολόγοι τονίζουν πως η χρησιμοποίηση των Μέσων Μεταφοράς και καλύτερη αστυνόμευση θα βοηθούσε λίγο στην αποσυμφόρηση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2021