Καιρός

Η κακοκαιρία «Αθηνά» έφερε πλημμύρες, διακοπές ρεύματος & νερού στην Κέρκυρα

08.10.2021 | 20:26 Eνσωμάτωση

Στην κακοκαιρία «Αθηνά» οι ισχυρές καταιγίδες ξεκίνησαν από τη Δυτική Ελλάδα, μετατρέποντας σε ποταμούς δεκάδες δρόμους της Κέρκυρας. Η νεροποντή άφησε χωρίς ρεύμα πολλούς οικισμούς στο νησί των Φαιάκων, ενώ σοβαρά προβλήματα από τη συνεχή βροχή προκλήθηκαν και στο οδικό δίκτυο της Αχαϊας.

Η «Αθηνά» δείχνει τα δόντια της σε ολόκληρη τη χώρα, με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στα νησιά του Ιουνίου και τη Βόρεια Ελλάδα.

Πρωταθλήτρια σε όγκο βροχής αναδείχθηκε η Κέρκυρα… νοικοκυριά πλημμύρισαν, η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, σχολεία έκλεισαν οικισμοί ολόκληροι έμεινα χωρίς ρεύμα κα νερό…

Μέχρι και ο δήμαρχος… έκανε τα παράπονά του στον δήμαρχο!

«Εγώ να σας πως χθες, χαριτολογώντας είπα ότι δεν είχα εκεί που μένω νερό, δεν είχα φως, και είπα θα διαμαρτυρηθώ στο Δήμαρχο για την κατάσταση αυτή. Παίρνω την ΔΕΔΔΗΕ και μου κρύβεται, δεν το στέλνει», είπε ο Κωνσταντίνος Λέσσης, Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας.

Απροσπέλαστη οι δρόμοι στο Μαντούκι της Κέρκυρας, με τους οδηγούς να κάνουν σερφ στην άσφαλτο προσπαθώντας να κινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Τα ξημερώματα η κακοκαιρία χτύπησε την Θεσσαλονίκη. Οι ισχυροί άνεμοι, είχαν ως αποτέλεσμα αρκετά δέντρα να πέσουν.

Τα πρωτοβρόχια της «Αθηνάς» εμφανίστηκαν και στην πρωτεύουσα σήμερα το πρωί, χωρίς ωστόσο να παρουσιαστούν εντονα προβλήματα, σε αντίθεση με την ΠΑΤΡΑ που άνοιξαν οι ουρανοί δημιουργώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Μάχη με τον χρόνο για τα αντιπλημμυρικά

Στις πυρόπληκτες περιοχές τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν ακόμα αρχίσει…

Τα κορμοδέματα θα ξεκινήσουν στην καλύτερη περίπτωση στα τέλη Οκτωβρίου. Καμμένοι κορμοί και κλαδιά κόβονται, τα ρέματα καθαρίζονται.. οι διαδικασίες όμως είναι χρονοβόρες.

Οι μετεωρολόγοι εφιστούν την προσοχή αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/10/2021