Πολιτική

Τα «φάλτσα» του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου – Επιμένει στις απόψεις του

06.10.2021 | 20:13 Eνσωμάτωση

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος φαίνεται ότι είχε ενοχλήσει επανηλημμένως με τις ενέργειές του το Μέγαρο Μαξίμου, μάλιστα είχε ήδη δει την κίτρινη κάρτα μετα τη δημοσιοποίηση στοιχείων παιδιών μεταναστών από σχολείο στο κέντρο της Αθήνας.

Στις 29 Αυγούστου ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ως βουλευτής της ΝΔ τότε κατέθετε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του Ελληνικού Στρατού από τις μάχες του εμφυλίου στο Βίτσι.

Και μπορεί με ύφος Ναπολέοντα Βοναπάρτη, όπως του χρέωσε ο Θανάσης Παφίλης, να απαγόρευε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ να τον ταυτίζει με τη ΧΑ, ο κ. Μπογδάνος δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραβρίσκεται στην ίδια επετειακή εκδήλωση με εκπρόσωπο της ΧΑ και του Ηλία Κασιδιάρη.

Το παραλήρημα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στη Βουλή δεν ήταν παρά μια επανάληψη των όσων είχε πει στο Βουνό στην εκδήλωση της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

«Τέτοιες μέρες το 1949 η κυβέρνηση συνεργασίας Φιλελευθέρων και Λαϊκού Κόμματος με Πρωθυπουργό τον Βενιζελικό Υπουργό Οικονομικό Αλέξανδρο Διομήδη, σταμάτησαν τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν να διαμελίσουν την πατρίδα και να καταλύσουν τη Δημοκρατία» ανέφερε στις 5 Οκτωβρίου στη Βουλή.

«Τέτοιες μέρες το 1949 κι ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, η κυβέρνηση συνεργασίας Φιλελευθέρων και Λαϊκού Κόμματος με Πρωθυπουργό τον Βενιζελικό Υπουργό Οικονομικό Αλέξανδρο Διομήδη, σταμάτησε εδώ δια του ελληνικού στρατού τους σχεδιασμούς εκείνων που ήθελαν να διαμελίσουν την πατρίδα και να καταλύσουν τη Δημοκρατία» είχε πει στις 29 Αυγούστου στο Βίτσι.

Το τελευταίο επεισόδιο με τον κ. Μπογδάνο στη Βουλή ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Το τελευταίο χτύπημά του ήταν η ακραία ρατσιστική κίνηση του φιλικού του site mea culpa με την αναδημοσίευση από τον ίδιο της λίστας με τα ονόματα παιδιών μεταναστών σε νηπιαγωγείο του κέντρου της Αθήνας.

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω οτι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά» είχε υποστηρίξει τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τότε το Μέγαρο Μαξίμου το έβγαλε την πρώτη κίτρινη κάρτα ωστόσο ο ίδιος και τότε για να υπερασπιστεί τον εαυτό του έδειχνε τους εργαζόμενους στο νηπιαγωγείο. «Δεν θα σας πω ποιο σχολείο. Μόνοι τους τα τοιχοκόλλησαν».

Στα επεισόδια που σημειώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 μπροστά από το άγαλμα του Τρούμαν ο κ. Μπογδάνος παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα έδωσε τότε στη δημοσιότητα το όνομα και την ιδιότητά του διαδηλωτή του ΠΑΜΕ καλώντας τον εισαγγελέα να παρέμβει.

Το επόμενο καλοκαίρι του 2020 θα επιδιδόταν σε ένα ράλι αλίευσης ψήφων στην Πλατεία Βικτωρίας πλάι στον Ηλία Κασιδιάρη λίγο πριν αυτός καταδικαστεί στη Δίκη της ΧΑ.

Με το πεδίο καθαρό το Νοέμβριο και με τη συνήθη δικαιολογία του Βουλευτή Ά Αθήνας που ενδιαφέρεται για την περιφέρειά του θα επιθεωρούσε τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου.

Παραμένει αμετανόητος – Ελπίζει στον χρόνο για επιστροφή στη ΝΔ

Αμετανόητος για το επεισόδιο που προκάλεσε χθες στη Βουλή, το οποίο οδήγησε στη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, παραμένει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ολόκληρη η επιχειρηματολογία του αφορούσε στο δικαίωμά του, όπως επαναλάμβανε διαρκώς «να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του, αλλά και την ακεραιότητα, τη δική του και της οικογένειάς του».

Αρνήθηκε πεισματικά ότι υποστηρίζει ακροδεξιές θέσεις, ενώ κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, με τον οποίο και ξεκίνησε η σύγκρουση, που οδήγησε τελικά στην «έκρηξη» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια και στη δική του διαγραφή, ότι εκείνος αποκάλεσε «απογόνους ταγματασφαλιτών» τον ίδιο και γενικά τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο κ. Μπογδάνος, αφού υπενθύμισε, ότι έχει δεχτεί τραμπουκισμό και από φασιστικά στοιχεία «και από την άκρα αριστερά», δήλωσε πως ο ίδιος δεν απευθύνεται στο κοινό της Χρυσής Αυγής, αλλά σε ένα κοινό «με πατριωτικές και δημοκρατικές ευαισθησίες», τονίζοντας μάλιστα πως αυτό είναι «το δικό του κοινό».

«Δεν με υπερασπίστηκε το κόμμα»

Αναφορικά με την απόφαση του πρωθυπουργού να τον διαγράψει, ο πρώην βουλευτής είπε ότι η αίσθησή του είναι πως «ο κ. πρωθυπουργός αποκόμισε την εικόνα ότι είχε συντελεστεί μια αποτροπή του focus της επικαιρότητας από την πολύ σημαντική συμφωνία με τη Γαλλία σε ένα ζήτημα αντεγκλήσεων», επιρρίπτοντας και πάλι όλες τις ευθύνες στον Θανάση Παφίλη, ενώ ο ίδιος, το μόνο που έκανε, όπως είπε, ήταν να αναφερθεί «στις διαχρονικά αντεθνικές θέσεις του ΚΚΕ».

Κληθείς να απαντήσει για τις επόμενες κινήσεις του, ως ανεξάρτητος – πλέον – βουλευτής, απέρριψε τα όποια σενάρια περί συνεργασίας του με άλλα κόμματα, τονίζοντας πως, «αρχής γενομένης από αύριο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει 158 ψήφους» και προσθέτοντας ότι θα παραμείνει συντεταγμένος με τις πολιτικές της κυβέρνησης, την οποία και θα συνεχίσει να στηρίζει.

Μάλιστα, εναπόθεσε τις ελπίδες του για επιστροφή στην ΚΟ της ΝΔ στον χρόνο, λέγοντας πως «οι εκλογές, όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αργούν».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021