Κόσμος

ΗΠΑ – Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας – Τέσσερις τραυματίες

06.10.2021 | 20:39 Eνσωμάτωση

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σήμερα μέσα σε λύκειο του Τέξας τραυματίζοντας τέσσερα άτομα όπως ανέφερε η αστυνομία και μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ. Οι τρεις είναι μαθητές, ενώ ο τέταρτος φέρεται να είναι καθηγητής.

Το σχολικό συγκρότημα τέθηκε σε lockdown, ενώ μαθητές και προσωπικό φέρεται να είναι κλειδωμένοι στις αίθουσες και τα γραφεία τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές των τοπικών ΜΜΕ, υπήρξε διαπληκτισμός ανάμεσα σε μαθητές στο δεύτερο όροφο του σχολείου και φαίνεται πως ένας από αυτούς έβγαλε πιστόλι. Ο συγκεκριμένος μαθητής έχει ταυτοποιηθεί ως ο 18χρονος Τίμοθι Τζορτζ Σίμπκινς. Ο νεαρός διέφυγε, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό καθώς τον θεωρεί επικίνδυνο.

Το τοπικό παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC επιβεβαίωσε πως από τους πυροβολισμούς υπάρχουν θύματα.

«Φαίνεται πως καθηγητές έχουν τραυματιστεί, είδαμε τουλάχιστον έναν μαθητή να απομακρύνεται με φορείο», είπε ο Οντάριο Χιούιτ, ο πατέρας ενός μαθητή, που έκανε δηλώσεις στο τοπικό παράρτημα του CBS.

Οι μαθητές κλείστηκαν στο εσωτερικό του σχολείου. «Η κόρη μου βρίσκεται σε μια αίθουσα» και «ο γιος μου έχει φοβηθεί», είπε ο Χιούιτ.

Οι σχολικές αρχές ανέφεραν στο Twitter ότι όρισαν έναν χώρο συγκέντρωσης για τις οικογένειες των μαθητών, οι οποίοι θα «απομακρυνθούν με λεωφορείο μόλις ασφαλιστεί το λύκειο».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2021