Ελλάδα

Ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα οι εμβολιασμένοι

05.10.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Σε αλλαγή μοντέλου προχωρά κυρίες και κύριοι η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της την εποχή των λοκ ντάουν και να περάσει στην επόμενη φάση με εφαρμογή μέτρων που θα αφορούν μόνο στους ανεμβολίαστους πολίτες ακόμη και στις κόκκινες περιοχές με στόχο την επαναφορά της κανονικότητας στις ζωές των εμβολιασμένων.

Ο χορός… στα κλαμπ και τα μπουζούκια επιστρέφουν αλλά μόνο στη ζωή των εμβολιασμένων.

Ακόμη και σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο» όσοι θέλουν να διασκεδάσουν χορεύοντας  με την ψυχή τους θα έχουν αυτό το αποκλειστικό προνόμιο αρκεί να έχουν στο κινητό τους το πιστοποιητικό του εμβολιασμού.

Θετικές είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου

Αυτοί έχουν εμβολιαστεί να έχουν ελευθέριες να μην κλείνει όλος ο κόσμος για κάποιους που δεν θέλουν για δικούς τους λογούς.

Θετικό εγώ ο ίδιος είμαι εμβολιασμένος και το βλέπω θετικό

Έχω επιλέξει να μην εμβολιαστώ και το γνωρίζω ότι έχω περιορισμένες ελευθέριες

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έδωσε το περίγραμμα των ανακοινώσεων που θα κάνει αύριο ο αρμόδιος υπουργός.

«Θέλουμε οι εμβολιασμένοι να έχουν μια μεγαλύτερη ελευθερία».

Οι εμβολιασμένοι αναμένεται να μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης έχοντας το δικαίωμα να χορέψουν και να τραγουδήσουν, ενώ δεν θα υπάρχει και ο περιορισμός να είναι απαραίτητα καθιστοί. Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση τίθεται θέμα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στην εστίαση.

«Δεν είναι πολύ λογικό να πηγαίνει ένας εμβολιασμένος σε μια ταβέρνα και να τον φροντίζει ένας ανεμβολιαστος .Αυτό το μέτρο έχει ισορροπία και λογική εφόσον οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 100 % εμβολιασμένοι», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

Τα νέα μέτρα για τους πλήρως εμβολιασμένους που θα ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγειάς Θάνος Πλεύρης έχουν ως στόχο τη δημιουργία καθημερινότητας που να θυμίζει όσο γίνεται εφικτό την προ covid εποχή .

Aυτά είναι ημίμετρα και δεν πιστεύω ότι θα οδηγήσουν κάποιους να κάνουν εμβόλιο.

Επειδή έχω πρόβλημα υγείας και δεν μπορώ να εμβολιαστώ να κάνουν κάτι και για εμάς.

Όπως δήλωσε στο MEGA ο αναπληρωτής Υπ. Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας «Δεν υπάρχει καμία πλέον περίπτωση επιστροφής στο παρελθόν δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown και δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το βασικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

«Γιατί στην ταβέρνα ένας-δύο μουσικοί δε μπορούν να παίξουν μουσική, ενώ ένας μεγάλος καλλιτέχνης να κάνει συναυλία και να χορεύουν όλοι όρθιοι, όταν πάμε στην λογική των οριζόντιων μέτρων, αυτός που δεν έχει εμβολιαστεί λέει ‘γιατί να εμβολιαστώ», ανέφερε ο  καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Αγκάθι παραμένουν οι συναυλίες και οι μετακινήσεις μετά  τη μια στις περιοχές που βρίσκονται σε μίνι λοκ νταουν .

Όλα αυτά τα νέα μέτρα ισχύουν μόνο εφόσον είναι εμβολιασμένο και το προσωπικό των καταστημάτων εστίασης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2021