Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Ποινική δικογραφία για τους διοργανωτές της συναυλίας του Γιάννη Πάριου – Καθόλα νόμιμη λένε οι ίδιοι

04.10.2021 | 16:49 Eνσωμάτωση

Εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από τη συναυλία του Γιάννη Πάριου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που η πόλη βρίσκεται σε καθεστώς μίνι lockdown.

Παρά τα αυστηρά μέτρα ο κόσμος δεν μπορούσε να συγκρατηθεί, με αποτέλεσμα να χορεύει όρθιος ο ένας δίπλα στον άλλο. Όταν ο αγαπημένος ερμηνευτής ξεκίνησε να τραγουδάει νησιώτικα στο Θέατρο Γης επικράτησε το αδιαχώρητο.

Στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχει απαγορευτεί η μουσική στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η κυκλοφορία από τη 01.00 ως τις 06.00 το πρωί.

Επιτρέπονται ωστόσο κανονικά οι συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους με τα προβλεπόμενα από την πολιτεία μέτρα, με συγκεκριμένες αποστάσεις και αυστηρά μόνο καθήμενοι.

Αυτά τα μέτρα ήταν που αγνόησαν οι Θεσσαλονικείς και παρόλο που ο Γιάννης Πάριος παρακάλεσε πολλές φορές τον κόσμο να καθίσει στις θέσεις του, δεν κατάφερε να τους πείσει.

Τελικά η συναυλία τελείωσε νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, με τον Πάριο να υπόσχεται πώς «χρωστάει» ακόμα τρεις ώρες στο κοινό.

Ποινική δικογραφία για τους διοργανωτές της συναυλίας

Αυτεπάγγελτη αστυνομική έρευνα προκάλεσε η συναυλία που έδωσε ο Γιάννης Πάριος, καθώς από υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι παραβιάστηκαν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Από το Α.Τ. Λευκού Πύργου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των διοργανωτών της συναυλίας, η οποία υποβλήθηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Στη δικογραφία δεν περιλαμβάνεται ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Καθόλα νόμιμη εκδήλωση»

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ένας από τους διοργανωτές της συναυλίας έκανε λόγο για διαφορετική εικόνα.

«Καμία σχέση η εικόνα που δείχνετε. Είχαν τηρηθεί όλα τα νόμιμα μέτρα και αυτοί οι οποίοι χορεύουν είναι τα άτομα που αποχωρούσαν ήδη με το τελευταίο τραγούδι του Πάριου».

«Κανένας χορός δεν έγινε. Λυπούμαστε που τα ελάχιστα αυτά άτομα έχουν αμαυρώσει μια καθόλα νόμιμη εκδήλωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/10/2021