Ελλάδα

Ανθρωποκυνηγητό για τη γηροκόμο με το δηλητήριο – Νέες καταγγελίες

04.10.2021 | 17:36 Eνσωμάτωση

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη της γηροκόμου που δηλητηριάζει γέροντες και τους κλέβει τα χρήματα, αφήνοντάς τους αβοήθητους.

Μόνο τις τελευταίες 16 ημέρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει στείλει στο νοσοκομείο με συμπτώματα εγκεφαλικού έναν 92χρονο από το Μαρούσι, έναν 82χρονο από τη Νίκαια και έναν 96χρονο στα Γλυκά Νερά.

Ο 82χρονος από τη Νίκαια, μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας αν και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα υγείας.

«Είναι καλά για να βγει αλλά έχει ένα πρόβλημα στην ομιλία, τα χάνει λίγο, την μνήμη του, χάνει λίγο τη συνείδησή του. Έπαθε εγκεφαλικό, ήτανε ήπιο το εγκεφαλικό απλώς», λέει ο γιος του.

Οι δικοί του πλέον περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις που θα δείξουν την ουσία που χορηγεί η αδίστακτη γηροκόμος και τους στέλνει κατευθείαν στο νοσοκομείο.

«Και στην αστυνομία όταν ήρθε, είπα ότι είμαι σίγουρος σχεδόν ότι κάτι του ‘χει δώσει, δεν είναι ότι απλά ξύπνησε, την είδε, τρόμαξε, είδε ότι του λείπουν τα λεφτά και έπαθε εγκεφαλικό».

«Του έδωσε μαλακτικό για να κλέψει 3.000»

Την ίδια ώρα, το LIVE NEWS φέρνει στο φως μια ακόμα καταγγελία που σοκάρει.

Σύμφωνα με την κόρη 90 χρόνου, το 2015 η γηροκόμος που τον φρόντιζε του έδωσε να πιει μαλακτικό για να τον ληστέψει.

«Και όταν έγινε η τοξικολογική εξέταση στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα μου είπαν ότι βγάλανε αφρούς σαπουνιού. Και ο πατερούλης μου ήταν 90 χρόνων. Τον νοσήλευσα στο Αλεξάνδρα 10 ήμερες, του έδωσε το μαλακτικό και ήπιε».

Ο 90χρονος που έπασχε από Αλτσχάιμερ, δεν ήταν σε θέση να πει τι του συμβεί, ωστόσο όταν η γηροκόμος εξαφανίστηκε μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, η κόρη του 90χρονου υποψιάστηκε ότι εκείνη δηλητηρίασε τον πατέρα της.

«Εκεί κατάλαβα. Και πάω στο σημείο που ήξερα ότι είχε λεφτά ο μπαμπάς και δεν βρήκα στο κουτί ούτε ένα ευρώ.

– Πόσα σας πήρε συνολικά; Θυμάστε;

Αυτά πρέπει να ήταν πολλά λεφτά. 2.000 – 3.000 ευρώ, ίσως και παραπάνω».

Δεκάδες καταγγελίες στο LIVE NEWS για τη γυναίκα που φαίνεται στη φωτογραφία από εσωτερική κάμερα σπιτιού, την ημέρα που αφαίρεσε 100 ευρώ από ηλικιωμένη.

«Και την ίδια ημέρα εκείνη, έκλεψε κάποια χρήματα, ένα κινητό και γυαλιά ηλίου και έφυγε, την κοπάνησε, η μόνη διαφορά ήταν ότι δεν έδωσε κάτι στον άνθρωπό μας γιατί υπήρχαν και άλλοι μέσα το σπίτι. Απλά μου ταίριαξε το φυσίκ αυτής της γυναίκας, είμαι σίγουρη ότι είναι αυτή».

Η γηροκόμος, ηλικίας 45-55, έχει καστανόξανθα μαλλιά, είναι εύσωμη με περιττά κιλά και μεγάλο στήθος, ενώ συστήνεται ως Ελένη ή Μαρίνα.

Εμφανίζεται στα σπίτια απαντώντας σε αγγελίες για εύρεση γηροκόμου ή οικιακής βοηθού, ναρκώνει τους ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, τους ληστεύει και εξαφανίζεται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/10/2021