Πολιτική

«Σιγή» Ερντογάν για τη συνάντηση με Πούτιν – Οι S-400 και η Συρία στο επίκεντρο

29.09.2021 | 21:09 Eνσωμάτωση

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση των Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Βλαντιμίρ Πούτιν τα κύρια σημεία των συζητήσεων παραμένουν κρυφά.

«Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η χώρα του δεν θα κάνει πίσω από τα βήματα που έχουνε γίνει -εννοώντας τους S400- και υποστήριξε ότι αυτό το είπε και στις ΗΠΑ, ότι η ειρήνη στη Συρία περνάει από τις σχέσεις των δύο χωρών, όμως ο Πούτιν περιορίστηκε σε αυτή τη συνάντηση να μιλήσει για τις οικονομικές σχέσεις, για τους τουρίστες που πάνε στην Τουρκία και το φυσικό αέριο που αγοράζει η Τουρκία» σημείωσε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμφωνεί κάτι με τον Πούτιν και δεν ανακοινώνεται» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, υπογραμμίζοντας πως «η αίσθηση που υπάρχει στο τέλος είναι ότι ίσως δεν τα έχουν βρει για τη Συρία».

«Βέβαια παραμένει σημαντικό το ζήτημα των S-400 και γι’ αυτό θα συγκαλέσει αύριο Συμβούλιο Πολιτικής Ασφαλείας και δεν αποκλείεται από εκεί να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις, όπως μένει να δούμε και την αντίδραση για τη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας» πρόσθεσε ο Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 29/09/2021